Консорциумът Детско здраве, в който водещо е участието на Главболгарстрой

...
Консорциумът Детско здраве, в който водещо е участието на Главболгарстрой
Коментари Харесай

Главболгарстрой ще строи Националната детска болница

Консорциумът " Детско здраве ", в който водещо е присъединяване на " Главболгарстрой " АД, завоюва търга за градеж на първата у нас Национална многопрофилна детска болница. Това оповестиха от здравното министерство, откакто през днешния ден здравният министър Кирил Ананиев разгласи решението си.

От явилите се трима претенденти, консорциумът е предложил най-ниска цена на плана в размер на близо 77,9 млн. лева без Данък добавена стойност. Другите двама претенденти бяха консорциумът с водещо присъединяване на " Трейс груп холд " АД и вторият, който е с мексиканско присъединяване, " Детска болница София ". Консорциумът на " Трейс " обаче не бе позволен до отваряне на ценовите оферти, тъй като не отговарял на авансово оповестените условия.

Сградата, в която ще бъде Националната детската болница, се намира в двора на Александровска болница. Предвидено е да се употребява незавършеният градеж там, стартиран със същата цел през 1971 година

Обединението, спечелило състезанието, е от трите най-големи дъщерни сдружения в групата на " Главболгарстрой Холдинг " АД.

Това са " Главболгарстрой " АД, ГБС-Пловдив АД и " Главболгарстрой Интернешънал ". И трите са с богат опит в осъществяването на градежи на редица лечебни заведения, осъществяване на ремонтни действия в лечебни заведения, както в страната, по този начин и в чужбина.

Сред плановете на " Главболгарстрой " АД са " Разширяване на лъчетерапевтичен комплекс на Клиника по лъчелечение на СБАЛ по Онкология - ЕАД " в София, " Архитектурно-строителни и инсталационни работи при построяването на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда ", както и " Преустройство и уголемение на УМБАЛ „ Св. Екатерина “.

Преустройството и ремонтът на един от огромните болнични комплекси в страната, МБАЛ „ Събо Николов “ и Онкология в Панагюрище пък са дело на

Третият участник в обединяването пък - " Главболгарстрой Интернешънал " АД, има опит в осъществяването на сходни обекти отвън страната. Сред тях са болничен комплекс в Казълорда, Карахстан, клиника за неотложна помощ, Атирау, Казахстан, както и стоматологична поликлиника с травматологично поделение в Москва, Руска Федерация.

И трите сдруженията в консорциума имат и сплотяват запас и опит при осъществяването на обекта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР