Консолидацията и укрепването на инвестиционния фонд на инициативата „Три морета“

...
Консолидацията и укрепването на инвестиционния фонд на инициативата „Три морета“
Коментари Харесай

Радев: Укрепването на инвестиционния фонд на „Три морета“ е важно за постигането на резултати

Консолидацията и укрепването на капиталовия фонд на самодейността „ Три морета “ е от значително значение за постигането на действителни и прагматични резултати и за сполучливото реализиране на взаимните планове от районната самодейност за съдействие.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на видеоконферентен диалог с представители на управлението на капиталовия консултант на фонда „ Amber Infrastructure Group “ - интернационален фонд от самостоятелни експерти за ръководство на вложенията. Събитието беше проведено от Българска банка за развиване (ББР) и в него се включиха над 90 участника от водещите работодателски организации и бизнеса в страната.

" За укрепването на фонда на „ Три морета “ ще способства привличането на вложения от интернационалните финансови институции и частни компании ", съобщи още Румен Радев. Според него това ще спомогне и за включването с финансова вноска на към момента колебаещите се страни по самодейността.
Снимка: Президентство на Република България
" Ролята на капиталовия консултант е значима за намиране на работещи и ефикасни решения за реализацията на планове, които да покачат свързаността в района сред Черно, Балтийско и Адриатическо море ", съобщи президентът.

Президентът Радев посочи, че вероятността на самодейността „ Три морета “ ще се разшири, в случай че се положат старания за развиване на свързаността в района в областта на науката, образованието, технологиите и нововъведенията.

В срещата взе участие и основният икономист на Българската банка за развиване Илия Лингорски. В края на предходната година ББР се причисли към капиталовия фонд на самодейността като акционер клас „ А “ с парична вноска от 20 млн. евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР