Консерваторите на Борис Джонсън спечелиха предсрочните парламентарни избори във Великобритания,

...
Консерваторите на Борис Джонсън спечелиха предсрочните парламентарни избори във Великобритания,
Коментари Харесай

Експерт прогнозира каталунски събития след победата на Борис Джонсън

Консерваторите на Борис Джонсън завоюваха предварителните парламентарни избори във Англия, а министър председателят даде обещание, че до края на януари да се случи дълго чаканият Brexit. Все още обаче няма ясни правила, по които Англия ще напусне Европейския съюз. До разделяне може да се стигне и в самото Обединено кралство, тъй като в Шотландия са безапелационни, че не желаят да напущат Европейски Съюз. Темата разяснява в студиото на " България он Еър " политологът Георги Киряков и специалистът Любомир Кючуков.

" Парламентарната математика сега е извънредно позитивна за Борис Джонсън. Ще му разреши без сформиране от обединения да одобри договорката, която съумя да контракти с Европейски Съюз. На 31 януари би трябвало да има приемане на постигнатите условия сред Европейски Съюз и Англия. Ще има временен интервал, който обаче няма да е 2 години, а до края на 2020 година За 11 месеца би трябвало да се реализира всеобхватна договорка, която да включва и комерсиалните съглашения ", изясни обстановката Киряков.

По думите на политолога може да се стигне до обстановка, в която Англия не напуща Европейски Съюз, просто тъй като стопира да съществува при овакантяване на Кралството от страна на Шотландия.

" Вероятно ще има сериозна доза увещание на шотландския хайлайф, че е по-добре да останат във Англия ", означи Киряков.

Любомир Кючуков от Института за стопанска система и интернационалните връзки съобщи, че надали може да се счита, че нещо може да спре излизането на Англия от Европейски Съюз.

" На тези избори Борис Джонсън почисти дисидентите в личната си партия. На 31 януари най-вероятно ще имаме овакантяване на Европейския съюз ", разяснява той и добави, че на дневен ред излиза принадлежността на Шотландия и Северна Ирландия към Обединеното кралство.

" Проблемът с Шотландия породи извънредно остро. Ако на първия референдум гласоподаваха шотландските националисти, към тях ще се прибавят и проевропейски настроените шотландци ", сподели Кючуков и изясни, че по закон би трябвало да има решение на английския парламент, с цел да се организира втори референдум в Шотландия.

Шотландците дадоха поръчка, че няма да чакат позволение от Англия. До огромна степен тази обстановка се доближаваме до каталунските събития, което не изключва основаването на остра спешна обстановка сред Лондон и Единбург. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР