Консервативно обединение десница (КОД) на Петър Москов инициира референдум за

...
Консервативно обединение десница (КОД) на Петър Москов инициира референдум за
Коментари Харесай

Москов иска друга дата за национален празник

Консервативно обединяване десница (КОД) на Петър Москов инициира референдум за датата на формалния народен празник на България, оповестяват от партията.

В позицията се споделя, че " 3-ти март е празник, който би трябвало да почитаме, само че не може да бъде НАЦИОНАЛНИЯТ ПРАЗНИК. Основният народен празник на България би трябвало да е отражение на наши, български национални достижения, а не на екстаз от резултата от имперски спорове, които са съвпаднали с нашия интерес ".

КОД ще инициира в идващите месеци народен референдум за смяна на главния народен празник на България. От партията показват няколко дати, сплотяващи българите и стремежите на народа ни за обединяване и национална еднаквост:1. Денят на Съединението на България - 6-ти септември. 2. Денят на независимостта на България - 22-ри септември.3. Денят на българската нематериалност - 24-ти май.

Ще предизвикваме подобен референдум не поради вътрешнополитическо дърляне или с цел да дразним руснаците. Правим това с дълбокото разбиране, че националният ни празник би трябвало да празнува наши си, български достижения, които са ни запазили през времето като нация, означават от КОД.

Москов избира да е 24-и май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР