Консервативните политически съюзници на Никола Саркози и неговата съпруга се

...
Консервативните политически съюзници на Никола Саркози и неговата съпруга се
Коментари Харесай

Карла Бруни и френски консерватори се обединяват около Саркози

Консервативните политически съдружници на Никола Саркози и неговата брачна половинка се сплотиха в отбрана на някогашния френски президент, откакто, само че неговите леви врагове приветстваха присъдата, заявявайки, че е изпълнено правораздаването, написа " Ройтерс ".

В понеделник парижки съд постанови, че 66-годишният Саркози се е опитал да подкупи арбитър и да упражнява въздействие в подмяна на поверителна информация за следствие на финансите на акцията му през 2007 година

Президентът на Франция от 2007 до 2012 година бе наказан на три години затвор, условно за две, макар че е малко евентуално да прекара време зад решетките .

Саркози, който отхвърля непозволени дейности и се чака да апелира , остана нетипично безмълвен след присъдата , само че Карла Бруни-Саркози съобщи, че е уверена, че брачният партньор й в последна сметка ще бъде оневинен.

" Борбата продължава, истината ще излезе нескрито ", разяснява някогашният супермодел.

Саркози към момента има въздействие върху остарялата си дясноцентристка партия , която в този момент е известна като Les Republicains (LR), а партийците бързо потвърдиха дългогодишното си мнение, че поредност от престъпни следствия против него са политически стимулирани.

" Т ежестта на присъдата е несъразмерна и показателна за правосъдния тормоз от така и така мощно оспорвана институция ", сподели Кристиан Жакъб, водач на партията LR.

Някои лоялисти на Саркози се надяваха , че той може да бъде уверен да се откаже от политическото си пенсиониране и да се кандидатира още веднъж за президент при гласуването през идната година, само че присъдата унищожи този блян.
 Саркози наказан на година затвор плюс две години условно
Саркози наказан на година затвор плюс две години условно

Присъдата може да бъде обжалвана

В продължение на десетилетия корупцията във френската политика е постоянно срещана , въпреки че постоянно остава безнаказана, настояват коментатори.

Консервативният предходник на Саркози, починалият Жак Ширак, бе приет за отговорен в корупция през 2011 година Министър-председателят на Саркози Франсоа Фийон бе наказан предходната година през юни за заграбване на средства в скандал, който опропасти личната му кандидатура за президент през 2017 година Фийон апелира присъдата си.

Победата на президента Еманюел Макрон през тази година е частично протест против политиката и политическия хайлайф, откъснат от гласоподавателите .

Макрон не е реагирал на присъдата в понеделник и множеството министри в неговото държавно управление, дясноцентристи, също мълчат .

Единственият, който се изрече е вътрешния министър Джералд Дарманин, бивше протеже на Саркози . " Всички знаят привързаността и уважението, което изпитвам към Никола Саркози, който бе популярен президент и който в тези сложни времена има моята другарска поддръжка ".

Някои от политическите съперници на Саркози не мълчат . " Саркози е наказан. Справедливост за всички ", е заглавието на първа страница на вестник Liberation във вторник.

Ерик Пиоле, кмет от Зелената партия на Гренобъл , разяснява, че " присъдите би трябвало да бъдат изпълнени. Неприлагането на присъди е същото като безнаказаността . "
 Саркози ще апелира присъдата си за корупция
Саркози ще апелира присъдата си за корупция

Присъдата била " извънредно тежка " и " изцяло голословна "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР