Консервативната Австрийска народна партия на бившия канцлер Себастиан Курц печели

...
Консервативната Австрийска народна партия на бившия канцлер Себастиан Курц печели
Коментари Харесай

Себастиян Курц е новият-стар канцлер на Австрия

 Консервативната Австрийска национална партия на някогашния канцлер Себастиан Курц печели 38,4% от гласовете на предварителните парламентарни избори в Австрия. Това демонстрират окончателните резултати след броене на всички гласове, подадени в изборните секции. Така Курц и неговата партия ще получат 73 депутатски мандата, осведоми Българска национална телевизия.

Социалдемократическата партия се подрежда на втора позиция, следвана от крайнодясната Австрийска партия на свободата, " Зелените " и демократичната " Нова Австрия ".

Експерти разясняват, че с цел да сформира държавно управление Себастиан Курц ще би трябвало да се коалира с представители на Зелените и на демократичната партия " Нова Австрия ", защото настоящето управление на Австрийските социалдемократи не желае да се коалира с консерваторите.

Австрийските Зелени, които реализираха мощен резултат на създадените през днешния ден в страната предварителни парламентарни избори, желаеха от някогашния канцлер Себастиан Курц " радикална смяна ", с цел да се коалират с неговите консерватори, съобщи Франс прес.

" Необходима е радикална смяна от политиката ", водена от управлявалата до май коалиция сред Австрийската национална партия (АНП) на Курц и крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), съобщи водачът на екологичната групировка Вернер Коглер пред публичната телевизия. Той добави, че " имаме потребност от знак за поврат ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР