Консенсус за необходимостта от пълна ревизия и цялостен функционален анализ ...

Консенсус за необходимостта от пълна ревизия и цялостен функционален анализ

Пълна ревизия и нов Закон за МВР

Консенсус за необходимостта от пълна инспекция и повсеместен функционален разбор на активността на вътрешното министерство, а след това и нов Закон за Министерство на вътрешните работи постигнаха Природен парк , ИТН и ДБ по предложение на Българска социалистическа партия при преговорите за бранш " Вътрешна сигурност " . В разбора ще се включат хора от министерството, синдикалисти, външни експерти и по един пълномощник на всяка от четирите партии.

Иван Иванов, който покаже позицията на Българска социалистическа партия , настоя за неотложно преустановяване на политическото инженерство, довело в последните 12 години до най-ниските равнища на упование в системата.

В полемиката бе регистрирана и позицията на най-големия полицейски профсъюз за разтоварване на системата от несвойнствени действия , а в заключителната част даже бе отразено настояването на СФСМВР за конкретни спешни ограничения .

Синдикалистите приканиха незабавно след назначаването на нов министър да се пристъпи към осигуряването на нови работни униформи за служителите на реда и защитно облекло за пожарникарите. Освен това настояха чиновниците да бъдат освободени от несвойствени длъжности.

" Сигурността на българите е от главните индикатори за качеството на стандарта на живот. Ролята на страната като главен бранител на правата, живота и собствеността на жителите от похищенията на престъпността би трябвало да се засилва " , съобщи Иван Иванов. Предложението на левицата за обективно вписване на сигналите за закононарушения и отчитане на тяхната разкриваемост на база справедливи критерии срещна поддръжката на всички партии.

Разбиране имаше и по позицията на социалистите, че битовата престъпност в малките населени места би трябвало да бъде лимитирана , както и да бъде пресечена проведената престъпност в стопанската система , измамите с Данък добавена стойност , прането на пари, контрабандата с горива, акцизни артикули , корупцията при социалните поръчки и други В представянето на концепциите на Българска социалистическа партия Иванов бе подсилен от съпартийците си Тодор Байчев, Валери Сарандев и Филип Попов. Попов наблегна на необходимостта от по-добро равнище на киберсигурността, взаимоотношение на ГДБОП с останалите служби за сигурност и други

Представителите на четирите партии бързо постигнаха консенсус и за възстановяване качеството на образованието, построяване на по-добра и модерна материална база, както и за задоволително качествено предпазване на събраните доказателства. Договорени бяха промени в Закона за специалните разузнавателни средства и ограничение на кръга от органи, които имат право да желаят използването им, както и прецизиране на основанията за настояване на СРС. Подробно ще бъде преглеждан и законът, по който работи Националната работа за защита , и по какъв метод да бъде преодоляно дублирането на функционалностите с Министерство на вътрешните работи .Източник: duma.bg