Конкурси за две лечебни заведения обявиха местните власти в Пазарджик

...
Конкурси за две лечебни заведения обявиха местните власти в Пазарджик
Коментари Харесай

Търсят се управители за две болници в региона

Конкурси за две лечебни заведения оповестиха локалните управляващи в Пазарджик и Велинград. Съобщенията към този момент са оповестени на уеб страниците на общинските препоръки, тече набиране на претенденти.

Нов началник се търси за Специализираната белодробна болница в регионалния град. Договорът на досегашния началник доктор Никола Пенчев е изминал през януари предходната година, когато е продължен до осъществяване на конкурс. Лекарят обаче самичък е декларирал желанието си да се отдръпна поради преклонната си възраст. При оповестяването на решението му кметът Тодор Попов изрече специфични благодарности към доктор Пенчев за дългогодишната му вярна работа, вследствие на която лечебното заведение през днешния ден е устойчиво и добре работещо.

Дружеството е 100% общинско, а след три сполучливи мандата на доктор Пенчев е в доста положително финансово положение.

Документи ще се одобряват до 10 март. До втори стадий ще се позволяват единствено претенденти, отговарящи на заложените критерии: да имат магистърска степен по медицина, компетентност пулмология, или стопанска система, подготовка по здравен мениджмънт, минимум три години стаж, да не са осъждани за умишлени закононарушения. Изисква се още да показват стратегия за развиването на лечебното заведение.

Конкурс е разгласен и за управителния пост в Общинската болница във Велинград. Мястото е освободено, откакто мандатът на сегашния шеф доктор Жеко Чешмеджиев изтече. Очаква се той да е измежду участниците в конкуренцията.

Изискванията към тях с да са приключили медицина с магистърска степен, да имат най-малко 5 години стаж и 3 години управнически опит, както и да показват идея за развиването на здравното заведение за 36-месечен интервал, колкото ще трае идващият мандат.

Документи се одобряват до 29 март, а кандидатите за поста ще бъдат оценени от 5-членна комисия на 15 април.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР