Конкуренцията между социалните медии става наистина гореща, пише тези дни

...
Конкуренцията между социалните медии става наистина гореща, пише тези дни
Коментари Харесай

Битката на приложенията. Кои са новите социални медии, които изместват TikTok и Инстаграм при младите

Конкуренцията сред обществените медии става в действителност гореща, написа тези дни The Gurdian.

" Инстаграм, апелирам те, стой да се опитваш да приличаш на TikTok ", разясняват ползвателите. А мненията им са във връзка опитите на Инстаграм да си върне младите консуматори от така наречен потомство Z, които са се записали в ТикТок, поради избрани благоприятни условия за видео шерване.

Първите обществени медии като MySpace и Фейсбук имаха за цел да свързват хората. Днес обаче динамичността на стопанските системи и борбата за внимание, трансформира обществените медии в сцена на кариерно развиване и сполучливи маркетингови акции. Съдържанието, а не връзките и връзката е основополагащо.

Именно медиите са повода всички в света да станат очевидци на еволюцията в гримирането или да се причислят към известни акции.

" ТикТок е като тв приемника на моето потомство ", споделя 23-годишната Дебора Маккензи от Абърдийн. Тя и приятелите й не разгласяват доста, само че непрекъснато гледат.

Хората в ТикТок снимат всичко, което вършат. И до момента в който Инстаграм и ТикТок стават все по-безлични, новото потомство се присламчва към едни други приложения - BeReal, Locket Widget, Yubo и Poparazzi, които дават опция за персонализиране на изявленията.



" В момента се следи една забавна наклонност - усетът на поколението Z се трансформира към по-дълбокото, персонализирано наличие ", споделя Мат Мос, създател на Locket, стратегия, която разрешава на близки другари и фамилии да споделят фотоси. Мос основава приложението, с цел да комуникира с приятелката си от разстояние, до момента в който учат в университета, само че в края на юли в неговото " онлайн дете " към този момент има оповестени милиард фотоси.

Още едно приложение набира скорост - BeReal, което се появява през 2019 година и е дело на френските бизнесмени Алексис Барей и Кевин перо. то разрешава да се вършат фотоси с предната и задната камера на телефона, по едно и също време всеки ден в продължение на 2 минути. ползвателите могат да видят наличието на приятелите си, само че единствено, когато те самите го разгласяват.

Предполага се, че по този начин ползвателите на приложението снимат всичко, без значение какъв брой готино или изтънчено е то. Оттам и името му.

BeReal е обществена медия, която ненапълно е много асоциална. То изпраща известие на индивида, че е пристигнало време за фотоси. Той снима без значение от мястото, на което се намира и от заниманията си и по-късно разгласява или не наличието.

В момента това е приложение номер 1 App Store в Съединени американски щати.



Новите платформи оферират и нещо друго - те не упражняват напън върху записаните ползватели за брой почитатели, лайкове и други такива.

23-годишната Оливия Бемфорд от Дербишир споделя, че е спряла да употребява Инстаграм, тъй като в един миг е решила, че наличието, което качва, постоянно ще е по-лошо от наличието на другите.

На този стадий основателите на новите социалки разясняват, че те харесват ТикТок и Инстаграм и нямат за цел да ги изместят от пазара.



Просто на пазара настава по-сериозна фрагментация. Или с други думи - за всеки трен си има пасажери.

Трудно е да се каже дали новите приложения ще съумеят да оцелеят при тази огромна конкуренция.

Едно е несъмнено - младежите търсят нещо ново, нещо друго... Нещо, където да споделят мислите си, а не да гонят лайкове, брой почитатели и да употребяват филтри,за да бъдат харесвани. На всяка цена.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР