Конкуренцията между американски, японски и южнокорейски автомобилни производители достига ново

...
Конкуренцията между американски, японски и южнокорейски автомобилни производители достига ново
Коментари Харесай

Kia и Hyundai започват да правят луноходи

Конкуренцията сред американски, японски и южнокорейски автомобилни производители доближава ново равнище - след концерна General Motors и марката Nissan, които оповестиха началото на съдействие с американската галактическа организация НАСА, беше подписано съглашение с южнокорейската галактическа организация Hyundai и Kia. Със взаимни старания производителите на коли имат намерение да разработят съоръжение, което ще помогне на учени и астронавти при проучването на Луната.

Партньори по плана на Hyundai и Kia ще бъдат Корейският проучвателен институт за атомна сила (KAERI), Корейският институт за аерокосмически проучвания (KARI), Корейският институт за астрономия и галактически проучвания (KASI), Корейският институт за автомобилни технологии (KATECH), Корейският институт по гражданско инженерство и строителство Технологии (KICT) и Изследователския институт по електроника и телекомуникации (ETRI).

Предвижда се да се създаде освен самият луноход, само че и програмен продукт за работата му, както и особено съоръжение за осъществяване на научни проучвания на Луната. Отбелязва се, че главният проблем за експертите е нападателната среда на спътника на Земята – рискови температури, тънък абразивен прахуляк и комплициран релеф.

Южна Корея ще стартира работа по своя лунен роувър още през август 2022 година Първо, страните ще разработят обща идея и ще дефинират листата с нужните технологии, а по-късно всички участници в плана ще поемат своите задания. Hyundai и Kia ще дават отговор за технологиите за подвижност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР