Конкретното местоположение на центъра е било установена чрез снимки, публикувани

...
Конкретното местоположение на центъра е било установена чрез снимки, публикувани
Коментари Харесай

Разследване: Руските сили депортират сираци от Херсон в Крим

Конкретното местонахождение на центъра е било открита посредством фотоси, оповестени на уебсайт за осиновяване в Московска област.  Данни са събрани и благодарение на систематизиран отчет на Министерството на общественото развиване, което разгласява повече от 700 фотоси на деца с дарове. Към фотосите има и писма до Дядо Коледа, в които децата описват в резюме за себе си.

 

Писмата са написани от възпитатели от името на няколко дребни деца. 14 пощенски картички са с един и същи почерк, а децата " загатват ", че идват от Херсон.

Снимките демонстрират деца на междинна възраст сред две и пет години.

 

Според „ Работната стратегия “ на сиропиталището за 2021–2025 година институцията би трябвало да възпитава у децата " най-високи морални усеща “, в това число " национализъм и поданство “, както и да образува у учениците концепцията, че " Крим се намира на юг от Русия ". 

Преди две години в това сиропиталище избухна скандал поради несъответстващи грижи за децата. Няколко фамилии, осиновили деца от там, описват, че са ги взели в " последна степен на безсилие ", били са недохранени.

Тогава в медиите това сиропиталище беше наречено концентрационен лагер и изискванията за развъждане на деца бяха съпоставени с изискванията в Аушвиц. Самата институция обаче отхвърля изказванията. През същата година стартира и инспекция от страна на Министерството на здравеопазването, Следствения комитет и прокуратурата, които не откриха нарушавания. Следственият комитет отхвърли да образува наказателно дело против чиновниците. 

 

, тогава назначен от съветските управляващи за заместник-ръководител на администрацията на Херсонска област, само че не беше упомената съответна институция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР