Конкретен повод да напиша това писмо е делото и обвиненията

...
Конкретен повод да напиша това писмо е делото и обвиненията
Коментари Харесай

Адвокат на Атанас Бобоков се възмути от Спецпрокуратурата и Спецсъда

" Конкретен мотив да напиша това писмо е делото и обвиняванията против братя Бобокови и съответно задържането на господин Атанас Бобоков. Имам цялостното съображение да настоявам, че това дело по доста заплашителен метод разкрива горчивата истина, че органите на българското профилирано правосъдие настъпателно и целеустремено стартират да унищожават устоите на стопанския живот и свободната самодейност, посягайки без всевъзможни доказателства на ярък бизнес, развивал се в продължение на десетилетия пред очите на цялото общество, бизнес, който дава действителен артикул на международно равнище, бизнес, който дава прехранване на хиляди хора и който обезпечава действителни приходи в държавния бюджет ". Това е основата на писмо до медиите на юрист Илиан Василев, който пази Атанас Бобоков.
Братя Бобокови бяха задържани след интервенция на Специализираната прокуратура - тъй като са част от проведена незаконна група, съгласно държавното обвиняване. Точното обвиняване е по член 93, т. 20 от Наказателния кодекс ( " Организирана незаконна група " е структурирано трайно съдружие на три или повече лица за да правят в съгласие в страната или чужбина закононарушения, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от три години. Сдружението е структурирано и без съществуване на официално систематизиране на функционалностите сред участниците, дълготрайност на присъединяване или развита структура).
Според юриста обаче, обвиняването е съшито с бели конци и на юридическа основа няма никакво съображение. Той твърди, че съгласно постановлението на Спецпрокуратурата Бобоков е арестуван, тъй като е част от проведена незаконна група в непостоянен интервал (не е известно по кое време се е образувала групата), а групата е основана " с користна цел ". Друго няма в обвиняването, споделя Василев. Припомняме, че зам.-ръководителят на Спецпрокуратурата Ангел Кънев сподели пред Българска национална телевизия, че фактически занапред има да се прецизират детайлности - за какъв брой тъкмо пари става въпрос в резултат на незаконната активност, както и какъв брой тъкмо тона отпадък са били обект на незаконната активност.
" Съдебната власт не е и не би трябвало да е безотговорно самостоятелна, по този начин както Ви убеждават. Тя следва да е самостоятелна от останалите управляващи, само че не е самостоятелна от законите и от ползите на обществото. Сега, зад паравана на тази самостоятелност, нелегално, безотговорно, спецпрокурори и спецсъдии следват сляпо спуснатите им разпоредби и мачкат човешки ориси, а към този момент протягат ръка и на светлия бизнес. Досега, с момчетата с прякорите беше елементарно. Там, каквото и да се случваше по делата, всичко сякаш беше в полза на обществото. Сега към този момент искрено се разрушават икономическите основи на това общество. И още веднъж всички мълчат. Гражданите, тъй като нямат информация, предприемачите, тъй като не се отнася за тях, политиците, тъй като по този начин им изнася ", споделя юристът в писмото си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР