Конгресът на САЩ заложи в бюджета за отбрана за 2020

...
Конгресът на САЩ заложи в бюджета за отбрана за 2020
Коментари Харесай

САЩ готвят санкции за „Турски поток“ и „Северен поток 2

Конгресът на Съединени американски щати заложи в бюджета за защита за 2020 година въвеждане на наказания против газопроводите „ Северен поток-2 “ и „ Турски поток “, стана ясно от появили се планове.

Прокетобюджетът за защита, който е в размер от $738 милиарда, следва да бъде подписан от американския президент Доналд Тръмп, откакто бе координиран сред Комисиите по защита на долната и горната камара на Конгреса.

Разчетите плануват още обособяване на 300 млн. $ за военна помощ за Украйна, възбрана за проджабата на изтребители Ф-35 на Турция(заради покупката от Анкара на съветски  зенитно-ракетните системи С-400) както и други ограничения за въздържане на Китай и Русия.

„ Северен поток-2 “, който свързва Русия и Германия, би трябвало да бъде пуснат в употреба през 2020 година

По думите на турският президент Реджеп Ердоган, първата тръба от двете тръби на „ Турски поток “ ще бъде пусната в деяние на 8 януари, като през нея ще минава газът за турските консуматори. Втората тръба за Европа минава през България, Сърбия и Унгария, а инфраструктурата за плана у нас би трябвало да бъде подготвена в първата половина на идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР