Конфуций е китайски философ, учител и мислител. Той се придържаше

...
Конфуций е китайски философ, учител и мислител. Той се придържаше
Коментари Харесай

Просвещението

Конфуций е китайски мъдрец, преподавател и мъдрец. Той се придържаше към известния принцип: „ Не прави на другите това, което не желаеш за себе си “. Конфуций притежаваше невероятна мъдрост по какъв начин да живееш благополучен и пълностоен живот…

1. Просто продължавайте да се движите.

Ако продължите да се движите в вярната посока, в последна сметка ще стигнете до задачата си. Постоянството би трябвало да е поредно, като всеки може да реализира триумф, без да стопира придвижването. Човек, който реализира триумф, е човек, който остава предан на задачата си, макар събитията.

 8 житейски урока от Конфуций

2. Наточете инструментите си.

Конфуций е споделил: “Успехът зависи от предварителната подготовка; без подготовка несъмнено ще се неуспехите. ” Каквото и да вършиме, в случай че желаете да съумеете, би трябвало да сте готови за това. Това се отнася освен за вашата вътрешна работа, само че и за вашата външна работа. Това включва обмисляне, придобиване на нужните умения и свързване с верните хора.

3. Коригирайте проекта, само че не и задачите.

Ако стартирате да осъзнавате, че не напредвате към задачата си тази година, това е добър миг да извършите промени в проекта си. Не приемайте неуспеха като алтернатива, опънете платната и умерено вървете към задачата си. Ако не виждате доста резултати, като вършиме едно и също нещо всеки ден, пробвайте да извършите нещо друго, само че не променяйте задачата си, просто намерете друг път към нея.

 8 житейски урока от Конфуций

4. Всичко или нищо.

Каквото и да вършиме, пробвайте се да го вършиме колкото е допустимо повече или въобще не го правете. За да съумеете в живота, е належащо всичко, което можете. Направете най-хубавото, което можете и ще живеете без страдание.

5. Вашата среда дефинира бъдещето ви.

Вашата среда въздейства върху вашите полезности, цели и светоглед. Вашите другари имат изключително въздействие върху вас, тъй като им имате най-голямо доверие.

6. Добрите неща са скъпи.

 8 житейски урока от Конфуций

Това изяснява доста. Много е елементарно да мразиш, просто да бъдеш отрицателен, просто да си намираш извинения. Любовта, прошката и мъдростта изискват огромно сърце, огромен разум и доста старания. Никой от нас не се стреми към нещо неприятно, най-малко за себе си. Всеки желае по-добра орис за себе си, само че по какъв начин да стигнеш до там, в случай че не полагаш старания да бъдеш положителен. Не забравяйте, че вашият външен свят е отражение на вашия вътрешен свят.

7. Да бъдеш афектиран е разрушително.

Не позволявайте на грешките на други хора да съсипят живота ви. Не позволявайте на тяхната негативност да влезе в мозъка и сърцето ви. Да бъдеш афектиран е нищо, в случай че се съгласиш да го оставиш в предишното. Останете на курса и позволете на другите хора да бъдат себе си. Приеми го. Продължавайте да се движите без значение от всичко.

8. Бъдете наясно с вероятните последици.

Соломон споделя: „ Който знае по какъв начин да управлява гнева си, е по-велик от мощния. “ Опитайте се да контролирате настроението си, имайки поради следствията. Гневът няма да докара до нищо положително, когато сте ядосани, вие спирате да мислите рационално, което значи, че можете да вършиме глупави неща.

Знайте по какъв начин да сдържате страстите си, изключително отрицателните, в случай че цените репутацията и резултатите, които сте натрупали през годините. Бъдете по-мъдри. Но има и „ обективен яд “, помнете и това. Трябва да се показва в подобаващи обстановки.

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg