Конфликтите между родителите оказват особено негативно влияние на децата, затова

...
Конфликтите между родителите оказват особено негативно влияние на децата, затова
Коментари Харесай

Конфликтите между родителите вредят на психическото здраве на детето

Конфликтите сред родителите оказват изключително отрицателно въздействие на децата, по тази причина възрастните би трябвало да беседват умерено, съобщи Нюзру.

Психиката на децата и способността им да обработват страсти са наранени в най-голяма степен в тези обстановки.

В проучването участваха 99 деца на възраст 9-11 години. Те бяха разграничени в две групи съгласно резултатите от психични проби. Резултатите демонстрираха какъв брой постоянно децата стават очевидци на кавги сред своите родители и до каква степен считат, че разногласията заплашват брака на майките и бащите им.

След това на дребните участници бяха показани фотоси на двойки в радостна, неутрална и отрицателна обстановка на другарство. Децата трябваше да дефинират към коя категория принадлежи фотографията според от прочувственото й влияние.

Онези, които живеят в спокойна фамилна среда, оцениха тъкмо фотосите. Но децата с конфликтни родители можеха да дефинират съответно щастливата и отрицателната обстановка, само че не и неутралната. В частност, тези, които постоянно стават очевидци на разногласия сред майките и бащите си, могат да интерпретират неутралните и безвредни обстановки като конфликтни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР