Конфликтите често възникват по време на работа и понякога могат

...
Конфликтите често възникват по време на работа и понякога могат
Коментари Харесай

Мениджмънт на конфликтите

Конфликтите постоянно пораждат по време на работа и от време на време могат да ви докарат до същинско обезсърчение. Разправиите в екипа елементарно могат да съсипят общата атмосфера, да попречат на съдействието и надлежно на положителните резултати. Как може да превърнете екип, раздвоен от спорове, в едно неотлъчно цяло? Вижте препоръките на Harvard Business Review.

Превърнете дефекта в резултат

Конфликтите са част от работата и както постоянно са дразнещи, по този начин от време на време могат да имат и възстановителен резултат. „ В един екип даже постоянно би трябвало да има спор с минимална трудност “, споделя Джени Брет, професор по мениджмънт. Да схванеш за какво споровете се появяват, за какво хората се включват в тях и по какъв начин се предотвратяват е основно за всички мениджъри.

Прекратете разногласията още преди да са се появили

За страдание, множеството мениджъри си мислят, че могат да се оправят с различията, когато те се появят. проф. Брет поучава да се подготвите авансово, с цел да разполагате с изпитани способи, посредством които да изкорените споровете. След като разногласието е в разгара си ще би трябвало да похабите двойно повече старания, с цел да го прекратите.

Друго, в което би трябвало да се уверите, е че вашият екип споделя една и съща цел, полезности и еднаквост. Всеки екип би трябвало да отделя време, в което да приказва за обствените си проблеми и вътрешни различия, поучава проф. Бояцис, специалист по организационно държание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР