Конфликтът в Сирия води света към гибел, а безнаказаността за

...
Конфликтът в Сирия води света към гибел, а безнаказаността за
Коментари Харесай

Русия и Китай блокираха заседание за Сирия, докато десетки деца загинаха в бомбардировка

Конфликтът в Сирия води света към крах, а безнаказаността за осъщественото по време на този спор, подронва престижа на Организация на обединените нации. Това съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации по човешките права Зеид Раад ал-Хюсеин на неофициална среща на върха на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
По думите му Съветът за сигурност в продължение на 7 години не е подхванал решителни дейности за отбрана на човешките права и попречване на гибелта на хората . Този неуспех има дълбоки последици. Сирийският спор и безнаказаността, която го характеризира, унищожават нашия свят. Неговата невъобразима свирепост, довела до всеобщо изселване на хората в прилежащи страни и райони, възходящото присъединяване на външни играчи, както и неспособността на интернационалните структури да подхващат решителни дейности за поддържане на интернационалното филантропично право и правила в региона на човешките права, потресоха Близкия изток, трансформираха разпределението на политическите сили в други райони и върнаха с десетки години обратно работата по основаването на минимални правила за водене на война, счита Хюсеин.
Той акцентира, че противозаконни способи за водене на война се употребяват от всички страни в сирийския спор и прикани да се потърси отговорност от всички, които правиха и не престават да правят закононарушения в тази страна . Върховният комисар за следващ път предложи да се съобщи обстановката в Сирия за разглеждане в Международния углавен съд.
Срещата беше неофициална, тъй като Русия и Китай блокираха публично съвещание на Съвета за сигурност . Според съветския представител Генадий Кузмин въпросът би трябвало да се разисква в Съвета по правата на индивида, а не в Съвета по сигурност.
Междувременно 15 деца и 2 дами бяха убити при въздушно нахлуване в сирийския град Арбин , провинция Източна Гута, заяви " Сирийска обсерватория за човешки права " - правозащитна организация със седалище в Лондон. Децата се укривали от бомбардировките в учебна постройка.
Градът продължава да бъде в ръцете на сирийски бунтовници. Той се намира в Източна Гута, където сирийската войска от 18 февруари организира огромна военна атака.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР