Конфликтът в Нагорни Карабах изначално имаше характер на етническо противоборство

...
Конфликтът в Нагорни Карабах изначално имаше характер на етническо противоборство
Коментари Харесай

Конфликтът в Нагорни Карабах започна с престъпления срещу арменския народ, каза Путин

Конфликтът в Нагорни Карабах изначално имаше темперамент на етническо противоборство и стартира с закононарушения против арменския народ. Това съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През пред дискусионния клуб "Валдай ", съобщи ТАСС.

"Този спор стартира не просто като междудържавен спор и битка за територия, а стартира от етническо противоборство. За страдание, е реалност,... в Сумгаит, а след това в Нагорни Карабах бяха осъществени жестоки закононарушения против арменския народ. Трябва да отчитаме сложно всичко това ", сподели той.

Путин означи, че ситуацията на Азербайджан - да е лишен от огромна част от територията си, "не може да продължава постоянно " и посочи, че в продължение на доста години Русия е предложила най-различни разновидности за излизане от тази рецесия и стабилизиране на обстановката в региона. "В някои моменти изглеждаше, че още малко, още една крачка и ще намерим решение. За страдание, това не стана и в този момент имаме спор в най-лошия му вид ", сподели съветският президент.

Путин заявява, че Русия има "специални връзки " и с Армения, и с Азербайджан и ги счита за свои "равни сътрудници ". Той добави, че в Русия живеят за непрекъснато и работят два милиона арменци и два милиона азери, които имат "много устойчиви и близки връзки с Русия на филантропично ниво ".

В отговор на въпрос притеснява ли се Русия от различия с Турция поради устрема на Анкара да разшири въздействието си в рамките на някогашната Османска империя съветският държавен глава означи, че в този момент Русия не се притеснява от нищо и не е в такова състояние, че да би трябвало да се притеснява от нещо. След това добави, че не знае какви са проектите на Реджеп Тайип Ердоган по отношение на османското завещание и предложи въпросът да бъде насочен към турския президент, съобщи ТАСС.

Путин сподели, че близо 5000 души са починали в боевете сред азерските и арменските сили за Нагорни Карабах, съобщи Ройтерс. Нагорни Карабах е съобщил, че от 27 септември до момента са са били убити 847 негови бойци и 37 цивилни. Данните на Азербайджан са за 61 убити и 291 ранени цивилни азери, като Баку не е съобщавал за убити и ранени свои бойци.

За Ердоган Путин сподели, че турският президент може да наподобява корав, само че в действителност е еластичен политик и благонадежден сътрудник на Русия. По думите на Путин Русия и Турция имат различия си за Нагорни Карабах, само че би трябвало да реализират компромис, съобщи Ройтерс.

Путин сподели, че се надява, че Съединени американски щати ще оказват помощ за споразумяване на спора за Нагорни Карабах. Той заяви, че по няколко пъти на ден беседва по телефона с ръководителите на Азербайджан и Армения. Всички участнички в договарянията за Нагорни Карабах се стремят към споразумяване, само че никой не е заинтригуван от това повече от Русия, съобщи Путин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР