Конфликтът се запали от Министерството на културата и беше изнесен

...
Конфликтът се запали от Министерството на културата и беше изнесен
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър: Един служебен министър не може да кадрува в театъра

„ Конфликтът се възпламени от Министерството на културата и беше изнесен отвън постройката на театъра точно от служебния министър, който сподели, че в Народния спектакъл има война.

Разбира се, че аз съм задачата. Не мога да съм маша за лустрация на даден човек. Имам чувството, че Велислав Минеков желае да кадрува в Народния спектакъл.
Но един длъжностен министър не може да кадрува в спектакъл ”.
Това сподели актуалният шеф на Народен спектакъл „ Иван Вазов ” Васил Василев по Нова телевизия.

Вчера някои от актьорите изпратиха отворено писмо до културния министър, президента и ръководителя на парламентарната Комисия по просвета и медии с искане проблемите на театъра да се вземат решение единствено от управлението.

Те поддържаха дейностите на шефа. Служебният отраслов министър Велислав Минеков обаче изрази подозрение, че актьорите, положили автограф в писмото, са били принудени да го създадат от самия Василев. „ Такива писма ги изхвърлям в кошчето ”, съобщи Минеков на брифинг.

Режисьорът Александър Морфов застана против пиарката на Народния спектакъл Велислава Кръстева с обвинявания в политическа агитация, откакто придружила Ахмед Доган до изборната секция на втори октомври. „ Госпожа Кръстева е пиар на театъра. Това е слугинска служба ”, съобщи Василев.
По думите му всеки един чиновник на театъра е преди всичко жител и в случай че не пропагандира от сцената, гражданската му позиция няма значение.
Според шефа на театъра и единият чиновник, в лицето на Александър Морфов, и другият, в лицето на Велислава Кръстева, са знаели при подписването на договорите си, че ще работят дружно.
„ Защо Александър Морфов, който идва след това, след Велислава Кръстева, не е споделил нито дума, не е споделил, че има някакви терзания за политически пристрастия? ”, попита той.
Велислав Минеков твърди, че има отвод от управлението на Народния спектакъл да се дават всички външни контракти.
Васил Василев обаче съобщи, че културният министър не е контролиращ орган и не може да изисква документи за „ неразбираеми цели ”.
„ Няма отвод. Напротив.

Веднага като някогашен негов консултант съм върнал отговор на неговото писмо, в което писмо съм описал каква е процедурата и какво би трябвало да се направи, с цел да се провокира инспекция в Народен спектакъл „ Иван Вазов ” и съм изразил ясно моето мнение, че ние сме подготвени по всевъзможен метод да спомагаме за тази инспекция ”, акцентира шефът на институцията.

По думите му през вчерашния ден по подобаващ ред документите са изискани и следва инспекция.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР