КонференциятаКак се случва дигиталната трансформация на производството в региона и

...
КонференциятаКак се случва дигиталната трансформация на производството в региона и
Коментари Харесай

Industry 4.0: Политиките, които ще доведат повече инвеститори и растеж в България

Конференцията
Как се случва цифровата промяна на производството в района и какво е бъдещето на автомобилната промишленост в България. Това ще са главните тематики на конференцията " Индустрия 4.0 ", която ще се организира на 3 октомври в " Хотел Империал " в Пловдив. Регистрацията е отворена до 1 октомври, само че местата са лимитирани. Организатори на конференцията са " Капитал ", община Пловдив и " Тракия тех ". Повече информация вижте тук.
Някои от огромните европейски стопански системи към този момент се люшкат по ръба сред анемичния стопански напредък и рецесията. За благополучие при по-малките като българската нещата наподобяват добре. През последните седмици в България даже лъха и на оптимизъм – няколко компании приключиха и откриха нови мощности, а други оповестиха проекти за разширение.

Ако един ден обаче Европейски Съюз тръгне мощно надолу, това няма да подмине и локалната стопанска система. Икономическият спад е част от стопанската цикличност, само че е значимо, когато рецесията един ден пристигна, тя да бъде колкото се може по-малка и елементарно управляема.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В такава среда ролята на страната е значима както при основаване на положителни условия за правене на бизнес в бъдещето, по този начин и с по-малката й регулаторна интервенция и чести нормативни промени. Какви политики и начинания за промишлен напредък би трябвало да се подхващат, с цел да стане България още по-атрактивна бизнес дестинация както за непознатите компании, по този начин и за локалните.

Ако сме изгубили борбата за завода на VW, какви са възможностите да притеглим други огромни автомобилни производители. Тези и други настоящи тематики, свързани с развиването на българската стопанска система, ще се дискутират по време на първия панел на 4-ата конференция Industry 4.0, която ще се организира през октомври в Пловдив.

Участници в първия панел ще са министърът на финансите Владислав Горанов, вицепремиерът Томислав Дончев и Росен Плевнелиев, президент на България (2012 - 2017) и член на съвета на шефовете на Aвтомобилен клъстер България. Модератори на полемиката ще са Алексей Лазаров, ръководещ редактор, " Капитал ", и Стефан Стоянов, който е заместник-кмет на Пловдив.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР