Конфедерацията на независимите синдикати в България и Федерацията на синдикатите

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България и Федерацията на синдикатите
Коментари Харесай

КНСБ напомня на Ананиев да изпълни обещанието си към медиците

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Федерацията на синдикатите в опазването на здравето - КНСБ са обезпокоени от последните дейности на здравния министър Кирил Ананиев по отношение на митинга на медиците.

Те припомнят, че на проведения от синдикатите протест на 7 октомври протестиращите са връчили на министъра декларация с настояванията си и съответни оферти за решение на проблемите.

Синдикатите показват, че на среща в Министерския съвет с вицепремиера Томислав Дончев и министър Кирил Ананиев е било решено в бюджета на НЗОК за 2020 година да бъдат заложени в допълнение 200 млн. лв. за опазването на здравето, като най-малко ¾ от тях би трябвало да отидат за заплати за медицинския личен състав.

Ако се извърши контрактуваното на срещата, не би трябвало да има проблем от началото на годината да се доближи заложеното в КТД за лечебните заведения, финансирани от министерство на опазването на здравето - 900/950 лева за здравна сестра и 1100/1200 лева за доктор, считат от КНСБ.

Относно отпущането на повече средства за прехрана на детското и учебното опазване на здравето, с цел да се изпълнят контрактуваните равнища във всички общини, синдикатите са безапелационни, че това е задача на здравния министър преди приемането на бюджета за 2020 година

Те припомнят на Ананиев, че в качеството си на национално представителни синдикати и работодателски организации са обществените му сътрудници и са страна по Колективния трудов контракт в бранш " Здравеопазване ", за чието осъществяване носят отговорност. Поради тази причина те показват подготвеност да защитят ползите на работещите в този бранш по всевъзможен начин, планувани в закона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР