Кондукторите от Градски транспорт във Варна излязоха рано тази сутрин

...
Кондукторите от Градски транспорт във Варна излязоха рано тази сутрин
Коментари Харесай

Кондуктори от Градски транспорт излязоха на протест, не искат да ги заменят с машините за билетчета

 Кондукторите от " Градски превоз " във Варна излязоха рано тази заран на втори митинг.  Те се събраха в 4 ч. сутринта на улица Тролейна 48 във Варна, а митингът,  проведен от кондуктори към " Градски превоз " Варна, е подсилен от синдиката Автономна Работнческа Конфедерация (АРК) - Варна.

" Насред зима, в навечерието на празниците и в разгара на изключителното състояние в страната, над 200 кондуктори от Градски превоз - Варна  остават на улицата, без работа. От АРК считаме, че тези дейности на управата на Градски Транспорт - Варна са неприемливи.

Стачкуващите имат следните претенции:  

Отлагане на съкращенията в предприятието до края на изключителното състояние и общата пандемична ситуация;

Ръководството да се ангажира с прецизен брой служащи, които ще бъдат назначени в ТАСРУД;

Ръководството да се ангажира с безвъзмездна преквалификация и обезпечаване на претовареност за останалите служащи отвън нужните за ТАСРУД бройки или парично обезщетение в размер на 3 /три/ брутни заплати.    

Кондукторите оповестиха протестна подготвеност, а митингът ще бъде подсилен и от служащи от други браншове. Призоваваме за поддръжка и взаимност и жителите на Варна. Нека дружно покажем непоносимост към пренебрегването на човешкия труд и обществената сигурност в града ни ", се показва в информация, изпратена до Varna24.bg .

Припомняме и коментара на шефа на " Градски превоз " инж. Злати Златев за Varna24.bg след първият митинг:

" Едномесечно предупреждение за съкращение ще бъде връчено на 276 кондуктори в " Градски превоз " Варна от 1 декември, което значи, че от 1 януари 2021 година в сдружението към този момент няма да има чиновници на тази служба.

Съкратените чиновници се планува да бъдат преназначени като контрольори към общинското комерсиално сдружение ТАСРУД, само че няма гаранции, че за всички ще има работни места.

Контрольорите няма да пътуват в рейсовете, а ще правят неочаквани инспекции в тях, като в столицата. 

Промените се постановат заради тоталното въвеждане на електронната билетна система във всички рейсове и тролейбуси във Варна. Гражданите ще би трябвало да употребяват машините за билети, валидаторите и авансово закупените карти за транспорт.

Само при възможни проблеми в системата, билетчета ще продават водачите на транспортните средства от всеобщия градски превоз. 

Промените са известни още от 2013 година, когато е подписан контракт с Община Варна за въвеждането на новата транспортна скица, в който е планувано закупуването на билети да става от машините, а на " Градски превоз " да бъде заплащано на километър пробег ", съобщи Злати Златев за медията ни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР