Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев се включи в благотворителна

...
Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев се включи в благотворителна
Коментари Харесай

Кирил Динчев от ЦСКА помогна на дете със здравословни проблеми

Кондиционният треньор на ЦСКА Кирил Динчев се включи в благотворителна самодейност, разбра ТОПСПОРТ . Той подари сериозна сума на малко момиченце, което има здравословен проблем.

Габриела Патова е на 5 годинки. Преминали в мрачевина, тъй като единствено 2 месеца след раждането ѝ, фамилията схваща, че тя има голям проблем с очичките. Лекарите откриват, че Габи има срастване на роговиците. В разследване, от което дребното момиченце не вижда на 100% с лявото и на 85% с дясното око. Всичко се усложнява от вродената глаукома на двете очички. Нейният дядо Николай прекатурва света, с цел да избави внучето си от тъмнината. Габи минава редица интервенции, в това число четири интервенции в Германия за слагане на импланти, посредством които очният нерв да бъде непокътнат. Следващата стъпка е да бъде направена трансплантация на роговица на двете очички и по този начин Габи ще може да вижда! Първо на лявото, а на по-късен стадий на дясното оченце.

Но спасението на Габи има цена, цена която е непостижима. Първоначално са нужни 16 000 евро за трансплантацията на роговица за лявото оченце и съпътстващите разноски към лекуването и престоя в Германия. След което ще са нужни още средства за следоперативните разноски и интервенцията на дясното око. Разходите ще стигнат до 30 000 евро, само че дядо Николай мощно има вяра, че има положителни хора, които ще поддържат Габи и ще я избавят от тъмнината. И се надява скоро бленуваната трансплантация да се случи.

Кирил Динчев е измежду хората, които помогнаха на момичето. Всеки различен, който желае да го направи, може да преведе пари на следната сметка:

IBAN: BG67FINV91501016851181

BIC: FINVBGSF

ТИТУЛЯР: ГАБРИЕЛА ГЕНОВА ПАТОВА .
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР