Кондиционният треньор на Георги Петров даде интервю за клубния сайт,

...
Кондиционният треньор на Георги Петров даде интервю за клубния сайт,
Коментари Харесай

Кондиционният треньор на Пирин: Изследванията показаха, че всеки е тренирал в почивката

Кондиционният треньор на Георги Петров даде изявление за клубния уебсайт, в което описа по какъв начин върви подготовката за пролетния дял от шампионата и в какво физическо положение се намират футболисти на " орлетата ".

– Георги, честита нова година! Пожелаваме здраве и триумфи! Как върви подготовката на тима?

– Честита нова година на вас и на всички последователи на Пирин, дано да са живи и здрави, да не стопират да поддържат момчетата по пътя им към осъществяването на задачата. Подготовката върви все още чудесно. Всичко, което авансово сме възнамерявали, се осъществя в цялостен размер. Начинът, по който момчетата упражняват е в действителност извънреден. Показват голямо усърдие в тренировките, всеки дава максимума от себе си. Тренират доста съществено и това ще даде своите резултати в идващите седмици. Наистина е огромно наслаждение, да се работи с тези играчи. Освен усърдната работа – не липсва и въодушевление измежду тях.

– Върху какво се натъртва в този интервал?

– За момента акцентираме извънредно върху рационализиране на физическите им качества и издръжливостта им. Особеното в нашия екип, че работим по много модерни способи, като над 90% от натоварванията на терена се осъществят, посредством игрови и футболни начини. Ние не имаме вяра в тичането към терена с часове, всяко едно качество на футболистите може да се усъвършенства, посредством целеустремено, характерно натоварване, което с изключение на физиката, тренира и самостоятелната техника, както и тактическата дисциплинираност в тима. Натоварванията са даже по-тежки, когато са характерни, само че те го правят оценка и осъзнават, заради което упражняват с необикновено движение и активност.

– Отразява ли се студеното време върху подготвителния развой? Как са новите попълнения?

– За страдание, заради студеното време малко замръзнаха подготвителните терени, само че това няма да повлияе на подготвителната ни стратегия. Новите попълнения също се включиха в главната група, намират се в положително функционално положение, което ще улесни акомодацията им към тима.

– Има ли някои изостанали с подготовката или такива, които се нуждаят от спомагателна работа?

– Наистина сме доста удовлетворени от положението, в което всеки един от тях се върна след празниците. Бяха им раздадени самостоятелни стратегии, които да следват. Медицинските проучвания демонстрираха, че всеки е упражнявал в почивката. Можем единствено да ги похвалим, тъй като това демонстрира равнището на професионализъм в тях. Имат и двуразови занимания, като влизаме във фитнеса на стадиона за вторите тренировки.

– Остава по-малко от месец до началото на пролетния дял. Достатъчно ли е това време, с цел да влезе тима в нужното кондиционно положение?

– Имаме още 4 седмици до първия кръг. Достатъчно време, с цел да вкараме тима в оптимална форма. Предстоят ни и още контроли, в които ще натрупаме нужната ни игрова процедура. Целта е още от първия мач да продължим победната си серия от първия полусезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР