Комунистическият режим в Пхенян изстреля неидентифицирана балистична ракета, предадоха световните

...
Комунистическият режим в Пхенян изстреля неидентифицирана балистична ракета, предадоха световните
Коментари Харесай

Пхенян изстреля балистична ракета над Япония, предизвика призив за евакуация

Комунистическият режим в Пхенян изстреля неидентифицирана балистична ракета, предадоха международните организации, като цитираха южнокорейската войска и японското държавно управление. Ракетата е била изстреляна от източната част на страната и е паднала в рамките на японската извънредна икономическа зона в Тихия океан, разясни генералният секретар на японското държавно управление Хирокадзу Мацуно. Опасенията, че ракетата е прелетяла над Япония, накараха управляващите да призоват жителите в северната част на страната да потърсят скривалище.

“Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета на изток ”, се споделя в изказване на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея, без да се дават повече детайлности.

Японската брегова защита също удостовери изстрелването на хипотетична севернокорейска балистична ракета. Япония заяви, че хипотетична севернокорейска ракета “вероятно ” е прелетяла над страната, и предизвести жителите да се изтеглят в убежища. В 7:29 ч. сутринта локално време системата за предизвестие за ракетна заплаха в страната беше задействана, като екраните на националната телевизия NHK се включиха към предупредителното известие, съобщи Агенция Франс Прес.

“Изглежда, че Северна Корея е изстреляла ракета. Моля, евакуирайте се в здания или подземен ”, гласеше предизвестието.

NHK заяви, че предизвестието е в действие за два северни района на страната, към които се допуска, че е била ориентирана ракетата.

Около 8:00 ч. сутринта кабинетът на министър-председателя тогава написа в Туитър, че “проектил, който наподобява е севернокорейска балистична ракета, евентуално е прелетял над Япония ”.

В изказване японската брегова защита сподели, че ракетата наподобява към този момент е паднала в морето, и предизвести плавателните съдове да не се доближават до падащи обекти.

Според Сеул днешната ракета е била със междинен обхват.

Изстрелването е поредна провокация, този път евентуално като реакция на обединените маневри на войски от Съединени американски щати и Южна Корея, които Пхенян преглежда като подготовка за навлизане на негова територия. Сеул и Вашингтон декларират, че ученията са защитни по темперамент.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР