Комунистическите депутати в регионален съвет в Далечния изток на Русия

...
Комунистическите депутати в регионален съвет в Далечния изток на Русия
Коментари Харесай

Комунисти от руския Далечен изток призоваха Путин да спре войната


Комунистическите депутати в районен съвет в Далечния изток на Русия насочиха в петък апел към президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През да спре войната в Украйна, като това съставлява извънредно необичаен случай на политически митинг от страна на съветската политическа система, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5605
Леонид Васюкевич съобщи на съвещание на Народното събрание на района " Приморския край " в Далечния изток, че депутатската група упорства за " неотложно евакуиране " на съветските войски от Украйна.

" Даваме си смета, че в случай че страната ни не спре тази военна интервенция, ще има повече сираци ", сподели Васюкевич, четейки изказване, което съгласно него са подписали няколко други представители на Комунистическата партия. 

" По време на военната интервенция хората стават инвалиди, младежи, които биха могли да донесат огромна изгода за страната ни ", добави той.

Изказването му провокира ужас в локалния парламент, заяви локална медия. Бяха направени опити да го привикат и да го спрат да приказва, а микрофонът му беше изключен.

Губернаторът на района " Приморски край " също се опита да прекъсне речта му и изиска той и още един народен представител да бъдат отстранени от Народното събрание, като ги упрекна в " оклеветяване на съветската войска “.

Тогава болшинството от депутати гласоподаваха да откажат правото на двамата непокорни свои сътрудници да приказват в Народното събрание, до момента в който представител на комунистите сподели, че те не приказват от името на партията.

Напрегнатата замяна на реплики разкрива теченията на опълчване на войната, които съществуват в съветската политическа система. Въпреки че комунистите са опозиционна партия в Русия, те се смятат за част от откритата политическа власт в страната, отбелязва " Файненшъл таймс ".

За разлика от придвижването, водено от политическия пандизчия Алексей Навални, което беше оповестено за " екстремистко " и насила да се разпусне, комунистите имат право да се борят против ръководещата партия на Путин " Единна Русия " за места в законодателните събрания в Москва и в цялата страна.

Техният дълготраен водач Генадий Зюганов поддържа нашествието в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР