Комунистическа Куба, една от страните с най-много затворници в света,

...
Комунистическа Куба, една от страните с най-много затворници в света,
Коментари Харесай

Куба помилва 2604 затворници

Комунистическа Куба, една от страните с най-вече пандизчии в света, помилва 2604 лишени от независимост. Това оповестиха кубинските държавни медии, представени от Ройтерс.

Държавният съвет на Куба е взел това решение въз основа на държанието на пандизчиите, изтърпения от тях период от присъдата им, естеството на закононарушението им и здравословното им положение, показва вестник "Гранма ", печатният орган на ръководещата Кубинска комунистическа партия.

Дадено е желание на дамите, младежите и възрастните и са изключени наказаните за ликвидиране, обезчестяване, принуждение над деца, наркотрафик, корупция, както и рецидивистите. Всички амнистирани са излежали най-малко по една трета от присъдите си.

През 2012 година кубинските управляващи, които не разгласяват постоянно данни за населеността на пандизите си, оповестиха, че 57 337 души от 11,2-милионното население са зад решетките.

Това би сложило Куба на шесто място в света по брой пандизчии на глава от популацията, а на върха на тази ранглиста са Съединени американски щати, сочат данните на лондонския Институт за проучване на наказателната политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР