Комуникацията с коалиционните партньори е непрекъсната. Това е сигнал, че

...
Комуникацията с коалиционните партньори е непрекъсната. Това е сигнал, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП ще държи равносметка на коалиционните партньори за постигнатите цели

" Комуникацията с съдружните сътрудници е непрекъсната. Това е сигнал, че вървим напред. Процесът е много сериозен и се надявам, че всяка минута, вложена в него, ще ни даде по-малко опасности в бъдещето ". 

Това сподели пред БНР съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и разясни, че се чака документът да бъде при сътрудниците до края на деня. 

Той не изключи опцията да има спомагателни корекции в текстовете на съдружното съглашение. Също по този начин уточни оптимистичен и реален вид за деня, в който ще бъде гласувано новото държавно управление - надлежно до края на новата седмица или през идната. 

Политическа партия ще подпише съдружното съглашение поотделно с всяка една от обединенията, уточни Петков. 

" Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на специалистите по тематики и когато един проблем не може да се реши на експертно равнище, той да се качи на лидерско ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " Кирил Петков добави, че ПП ще даде заем на доверие на съдружните сътрудници за лъчение на претенденти за министерските позиции, само че " от наша позиция ще държим ясна равносметка за постигнатите цели ". 

" Прехвърляме самодейността за избор на хора към съдружните сътрудници, само че пожелаваме отговорността да бъде ясна по отношение на политиките... Нямаме различия кой кое министерство чака. Всеки един министър ще би трябвало да работи в границите на съдружното съглашение. Затова е значимо всеки един министър да си пристигна с екип ". 

Той потвърди номинациите на Политическа партия за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков. 

" Финалното решение ще бъде взето в съдружния формат. Като съдружни сътрудници би трябвало да се научим, че сме общ отбор и държим на нещата, които сме си дали обещание ". 

Кирил Петков  подчерта една от точките в съдружното съглашение - реформирано правораздаване в България: 

" Иван Гешев е част от казуса, другата част е по какъв начин работи тази система... Бих се зарадвал да приема поддръжка и от опозиционните партии, в случай че тематиката е промяната на основния прокурор, промяната на системата, по която той се избира ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР