Компютри на 10 и повече години могат да станат хромбуци 

...
Коментари Харесай

Chrome OS Flex превръща стари РС и Mac в хромбуци


Компютри на 10 и повече години могат да станат хромбуци  с безвъзмезден програмен продукт
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл разгласи безвъзмезден софтуерен инструмент Chrome OS Flex, който може да даде „ втори живот ” на доста остарели компютри. Потребителите могат да заредят софтуера от USB устройство, с цел да тестват неговите благоприятни условия, или да го конфигурират на самия компютър.

Решението е уместно за остарели компютри, които зареждат мудно операционната система и работят постепенно – чака се да форсира тези машини. Инструментът е съчетаем както с компютри под Windows, по този начин и с Mac-ове от Apple.

Всъщност софтуерът трансформира старите районен съд и макове в Chromebook или Chromebox. Макар че Гугъл разпространява Flex като гратис решение за бизнеса и просветителните институции, частни клиенти също могат да го употребяват.
още по темата
Ядрото на Chrome OS Flex подхожда на това, което се употребява в Chrome OS и е конфигурирано на. С други думи, потребителят получава достъп до всички функционалности на операционната система, Гугъл Assistant, месечни актуализации и, несъмнено, приложенията от Гугъл Play. Компанията към този момент дава, който може да се изтегли по поискване от един от уебсайтовете на Гугъл.

Преминаването от елементарен компютър към Chrome OS може да бъде сложна задача за потребителите. Затова тези, които желаят да опитват, могат първо да изтеглят Flex на USB устройство, като основат диск за зареждане благодарение на инструкциите на Гугъл, да тестват софтуера и по-късно да решат дали ли да надстроят компютъра си до новата Оценка за съвместимост. Според Гугъл, системата е съвместима с компютри на 10 и повече години.

Всъщност Chrome OS Flex е модифицирана версия на решението CloudReady. През 2020 година Гугъл закупи неговия разработчик Neverware. Потребители, които към този момент употребяват CloudReady, ще получат автоматизирана надстройка до Chrome OS Flex, откакто софтуерът стане наличен за прелиминарен обзор. Според компанията, това ще се случи през идващите месеци.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР