Комплектите от популярните детски конструктори LEGO растат с 10-11 процента

...
Комплектите от популярните детски конструктори LEGO растат с 10-11 процента
Коментари Харесай

LEGO поскъпва по-бързо от златото

Комплектите от известните детски конструктори LEGO порастват с 10-11 % годишно. Така, те се оказват по-изгодна инвестиция от акции, злато или облигации, защото изпреварват всички изброени активи по движение на напредък. Това се показва в проучване на учени, което е Research in International Business and Finance.

LEGO нараства по-бързо от нормалните инвеститорски желания, защото броят на комплектите с разноцветни тухлички е стеснен, изключително тези, отдадени на паметни филми, книги или исторически събития. Освен това на вторичния пазар след продажбата на играчки предлагането понижава, което също се отразява на цената. Освен това LEGO има доста почитатели, които биха желали да го имат като движимост със сантиментална стойност.

На вторичния пазар, две до три години след стартирането на нов комплект от конструктора, цените се трансформират от минус 50 до плюс 600 % годишно. Отличителна характерност е и, че дребните и доста огромните комплекти нарастват по-бързо от средните  по мярка. Изследователите означават, че цените на комплектите съвсем не зависят от обстановката на фондовия пазар. В същото време инвестицията в LEGO може да се изплати единствено за три години.

Печалбите на марката са се нараснали повече от два пъти през първата половина на 2021 година, когато множеството страни към момента бяха в локдаун и родителите трябваше да търсят разнообразни способи за занимания на децата си у дома.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР