Комплекс с жилищни и офис сгради, търговски център, спортен комплекс,

...
Комплекс с жилищни и офис сгради, търговски център, спортен комплекс,
Коментари Харесай

Вместо пивоварна Пловдив ще има комплекс с жилища, спортен център, басейн и музей

Комплекс с жилищни и офис здания, търговски център, състезателен комплекс, басейн, парк и детска градина ще се строи на терен от 30.5 хиляди кв. м на мястото на някогашната пивоварна " Каменица " в Пловдив. Това се споделя в известие на компанията, която преди ден е продала терена на компаниите " Си Инвестмънт " АД и " Европейски Съюз АЙ Дивелопмънт " ЕООД - вложители в бъдещия план.

Пивоварната резервира собствеността върху 3 500 кв. метра, върху която ще бъде построен мултифункционалният комплекс " Пивоварница Каменица " - микропивоварна за крафт (занаятчийска) бира, музей, бирария, магазин за сувенири, парк и отворена сцена за културни събития.

 Около 2 млн. евро ще бъдат вложени в Пивоварницата, която се чака да отвори порти още следващата година.
© Каменица АД

Около 2 млн. евро ще бъдат вложени в Пивоварницата, която се чака да отвори порти още следващата година.

Строителството на Пивоварницата ще стартира през септември и се чака да завърши и да отвори порти през 2018 година В построяването на комплекса ще бъдат вложени към 2 млн. евро и ще бъдат разкрити към 50 нови работни места, осведоми компанията.

Дружеството реши да затвори пивоварната през 2015 година и да реалокира производството в Хасково. Причина беше разрастването на града, с помощта на което теренът към този момент попада в необятния център, а това затруднява производството и логистиката, само че прави мястото привлекателно за развиване на имотни планове.

Изграждането на новия комплекс, който резервира името " Каменица ", се чака да бъде приключено напълно през 2023 година, се споделя в известието. Очакванията са, че строителството ще стартира през 2018 година с построяването на офис постройките, жилищния комплекс и спортния център.

Едновременно със строителството ще бъде завършено парковото и площадното пространство. Целият комплекс ще бъде самостоятелен като свободна пешеходна зона, а за колите ще бъде обезпечен под земята паркинг с над 600 места.

 Целият комплекс ще бъде самостоятелен като свободна пешеходна зона, а за колите ще бъде обезпечен под земята паркинг с над 600 места.
© Каменица АД

Целият комплекс ще бъде самостоятелен като свободна пешеходна зона, а за колите ще бъде обезпечен под земята паркинг с над 600 места.

Главен архитект на комплекса ще бъде английската компания Stephen George Architects, а съществена финансираща институция е " Уникредит Булбанк " АД. С реализирането на новия комплекс ще бъдат разкрити повече от 500 нови работни места.

" Вярваме, че дружно с " Пивоварница Каменица " новият комплекс ще бъде едно съвременно, уютно и красиво място за пловдивчани и гостите на града ", съобщи Димо Димов, общоприет шеф на " Каменица " АД.

" Си Инвестмънт " АД е част от " Сиенит холдинг ", компания с опит в построяването на промишлени, логистични, инфраструктурни, енергийни, търговски, ваканционни и жилищни обекти, се споделя в известието. " Европейски Съюз АЙ Дивелопмънт " ЕООД е част от групата компании, благосъстоятелност на Георги Тотев, вложител и ръководещ хотелски комплекси, първокласни офис площи, жилищни здания. Един от последните осъществени планове на групата е офис постройка Lime Tree, която е измежду финалистите в категория " Офис постройка на годината " – 2016 година
От юни 2012 година " Каменица " АД е благосъстоятелност на една от най-големите пивоварни в света - " Молсън Коорс Брюинг къмпани " (Molson Coors Brewing Company).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР