Компенсацията за високата цена на тока за бизнеса трябва да ...

Компенсацията за високата цена на тока за бизнеса трябва да

Революция от Манолова. Маха ДДС върху тока

Компенсацията за високата стойност на катарама за бизнеса би трябвало да бъде най-малко 220 лева на мегаватчас, а не 110 лева, както взе решение държавното управление. Това съобщи в Пазарджик водачът на коалиция „ Изправи се.БГ! Ние идваме ” Мая Манолова. Тя пое ангажимент в следващия парламент групата да оферира смени в данъчните закони за отпадане на Данък добавена стойност върху катарама. Европейската комисия удостовери нашето настояване за премахването на данъците за електрическата енергия и отплата на бизнеса и семействата за по-високите цени на катарама, акцентира Манолова пред медиите в Пазарджик, където е лидер на листата. Тя посочи, че към 30 % от тежестта на стойността на катарама и на енергоносителите се образува от налозите.

 https://mcusercontent.com/5c9444f11ebd221e37a25d574/images/4dcf49e0-c506-10a8-8e5e-377d0a2e96cc.jpg

Призоваваме държавното управление за незабавна директна финансова поддръжка на компаниите, лечебните заведения, учебните заведения, детските градини и семействата. Министерският съвет да преразгледа решаването си за поддръжка от 110 лева на мегаватчас за високите цени на катарама. Компенсациите би трябвало да са най-малко 220 лева на мегаватчас, с цел да могат компаниите да оцелеят в изискванията на рецесия, добави Манолова.

Тя бе безапелационна, че решаванията би трябвало да бъдат взети неотложно. Тревогата в обществото ескалира. Без поддръжка ще се стигне до фалити на компании, висока безработица и повишение на стойностите на главните артикули, изясни Манолова.

 https://mcusercontent.com/5c9444f11ebd221e37a25d574/images/4488a27f-f9f8-fe7a-ad8d-2aac1ccbf41d.jpg

Относно заповедта за „ зеления документ " тя обяви, че в понеделник ще внесе тъжба в съда за метода, по който се вкарва документът. Манолова уточни, че в жалбата са се подписали пълномощници на разнообразни класи и формации в обществото, както и на преболедували, лежали в лечебни заведения и хора с антитела, които не могат да си извадят документ. Настояваме страната да обезпечи безвъзмездни проби за антитела на хората, които са преболедували и те да получават „ зелен документ ", сподели тя.

В момента берем плодовете на некадърното ръководство на здравния министър на Борисов и на ръководството на ГЕРБ през финалните 12 години, в които здравната система беше пробита, акцентира Манолова.

В следващия парламент ще внесем цялостна стратегия за увеличение на приходите на българските жители. Ние предвиждаме преизчисляване на пенсиите на база застрахователен приход от 2020 година и опазване на добавката от 120 лева към пенсиите, сподели тя.

Специална поддръжка ще има за младите фамилии-2000 лева, 3000 лева и 4000 лева за първо, второ и трето дете, повишение на детските от 40 лева на 100 лева, 10 000 лева за второ и трето дете при работещи родители, безвъзмездни детски градини и ясли за всяко дете. Предвиждаме поддръжка за учебните заведения и фамилиите за лаптопи и таблети за дистанционно образованието, съобщи Манолова.

Заставаме със мощна листа в Пазарджик. Винаги сме заставали зад битката с корупцията и за високите приходи. Подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, сподели вторият в листата за Пазарджик Никола Вапцаров, прочут с присъединяване си с тъпана в митингите през лятото на 2020 година против ръководството на Борисов.

Източник: standartnews.com