Компанията заяви, че ще започне да разпространява предупрежденията тази година

...
Компанията заяви, че ще започне да разпространява предупрежденията тази година
Коментари Харесай

Google ще споделя предупреждения за горещини докато използвате търсачката

Компанията съобщи, че ще стартира да популяризира предизвестията тази година

Емил Василев преди 5 минути 6 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

IT НовиниЕмил Василев - 20:10 | 27.03.2023

Производител на муниции в Норвегия не може да работи, тъй като център за данни на TikTok наоколо употребява цялото електричество

IT НовиниДаниел Десподов - 17:02 | 26.03.2023

Руснаци благодарение на невронна мрежа генерират изображения на тематика „ Ако Илън Мъск се бе родил в Съюз на съветските социалистически републики “

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Гугъл възнамерява да пусне нови предизвестия в за рискови горещини, до момента в който употребявате търсачката на колоса, заяви компанията в обява в блога си през днешния ден. В последна сметка потребителите ще могат да намират значима информация за рискови температури в техния регион, когато търсят подобаващи термини като „ гореща вълна “.

Предупреждението ще извежда информация, като да вземем за пример по кое време се чака да стартира и завърши горещата вълна в даден регион, локални вести за събитието и целесъобразни дейности за сигурност. Според Хема Будараджу, старши продуктов шеф за здравето и общественото влияние в Гугъл Search, функционалността се чака да бъде налична в Съединени американски щати и „ редица страни “, в това число елементи от Европа, през втората половина на годината. Дали функционалността ще е налична и у нас единствено времето ще покаже.

„ Чувстваме се доста виновни, защото продължаваме да разширяваме тази работа, като се опираме на този вид сигнали. Изменението на климата е определящото предизвикателство на нашето потомство, което води до нови и рискови метеорологични феномени, към които доста от нас се учат по какъв начин да се приспособяват. “

заяви Будараджу на брифинг за пресата през вчерашния ден

Планът се основава на предходните опити на компанията да помогне на хората да се осведомят за горските пожари и наводненията в техните региони. Гугъл разполага с инструмент за следене на горските пожари в Maps, който е наличен в няколко страни, и с различен инструмент, наименуван FloodHub, който споделя информация за наводненията в 20 страни.

Екстремните горещини са друго злополучие, което изменението на климата утежнява. По данни на Гугъл ползата към търсенето на горещини е достигнал рекордно високи стойности в международен мащаб през юли 2022 година. През същия месец Англия претърпя рекордна гореща вълна, като температурите се повишиха над 40 градуса по Целзий в някои райони за първи път в историята. Според учените би било „ на практика невероятно “ за нормално по-хладната Англия да доближи толкоз високи температури, в случай че нямаше климатични промени.

Властите посъветваха хората да заобикалят пътувания, да не се излагат на слънце и да заобикалят физическо натоварване през най-горещите елементи на деня по време на горещините през юли. До края на знойното лято в Англия и Уелс бяха регистрирани повече от 3200 смъртни случая. Стотици хиляди хора умират всяка година от аргументи, свързани с горещините по целия свят, само че смъртните случаи и болесттите, свързани с горещините, могат да бъдат предотвратени, в случай че хората намерят безвредни способи да се охлаждат.

Именно тук системите за предизвестие могат да изиграят решаваща роля, а някои бранители упорстват държавните управления да третират горещите талази като мощни стихии, за които хората би трябвало да се приготвят авансово. В Съединени американски щати, където горещините към този момент са главният извършител на гибел, обвързван с времето, предходната година беше основан федерален уеб страница, който да реализира нещо сходно на проекта на Гугъл. Heat.gov демонстрира кои елементи на страната са подложени на предизвестия за горещини и споделя препоръки за сигурност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР