Компанията Захарни заводи-Горна Оряховица е инвестирала 11,19 милиона лева в

...
Компанията Захарни заводи-Горна Оряховица е инвестирала 11,19 милиона лева в
Коментари Харесай

Захарни заводи инвестира 11,19 милиона лева в ново оборудване

Компанията " Захарни фабрики " -Горна Оряховица е вложила 11,19 милиона лв. в нова апаратура за произвеждане на етанол, оповестиха от компанията.

Благодарение на новата мощ индустриалният потенциал на компанията ще се усили на 60 000 л. етанол на ден при извънредно ниски характерни енергийни и други експлоатационни разноски, споделят оттова.

От компанията се надяват, че тя ще усъвършенства индустриалните процеси и ще отвори нови благоприятни условия за развиване на компанията на вътрешния и интернационален пазар.

Инсталацията дава опция и за произвеждане на обезводнен алкохол за индустриални цели. От компанията имат желание да продължат политиката на вложения в новаторски технологии, в случай че има пазарни условия за това и те носят основна добавена стойност за клиентите.

Доставчик на главното съоръжение е украинската компания Techinservice Limited, а основен реализатор на строителството е компания Вито-95 ООД гр. Стара Загора.

" Захарни фабрики " е един от огромните производители в хранителната промишленост в България, вкарва в употреба нова апаратура за произвеждане на етанол. Оборудването е основано на новаторска технология, а процесите в нея са с доста високо равнище на автоматизация.

За 12-те месеца до края на септември 2018 година " Захарни фабрики " има продажби от над 83 милиона лв. и облага преди налози от 1,366 милиона лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР