Компанията за управление на активи Бизнес и инвестиции Д. У.,

...
Компанията за управление на активи Бизнес и инвестиции Д. У.,
Коментари Харесай

Свързана с Алекперов фирма е купила акции на Лукойл за още 100.1 млн. рубли

Компанията за ръководство на активи " Бизнес и вложения " Д. У., свързаня с президента и акционер в " Лукойл " Вагит Алекперов, е придобила на извънборсовия пазар акции на нефтодобивната компания за сумата от 100.08 млн. рубли, оповестяват от компанията. " Лукойл " е втората по величина нефтодобивна компания в Русия.

Общо 15 650 елементарни акции са закупени по контракт за доверително ръководство при цена от  6394.87 рубли за една акция. Сделката е станала на 21 януари.

През предходната седмица същата компания е купила акции на " Лукойл " за 369.1 млн. рубли. По данни от 2021 година, максимален акционер в " Лукойл " е президентът и създател на компанията Вагит Алекперов с дял от 28.33%, а до него е  вицепрезидентът по стратегическо развиване на компанията Леонид Федун с 9.32% от книжата с право на глас.

" ЛУКОЙЛ България “ ЕООД е част от фамилията LUKOIL от 1998 година. Софийската компания е водач в дистрибуцията на български горива, полимери и нефтохимикали. Веригата " ЛУКОЙЛ " има над 220 бензиностанции у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР