Компанията за спортни залагания ”Еврофутбол” на обвиняемия бизнесмен Васил Божков ...

Компанията за спортни залагания ”Еврофутбол” на обвиняемия бизнесмен Васил Божков

Съдът официално обяви фалита на ”Еврофутбол”

Компанията за спортни залози ”Еврофутбол” на обвиняемия предприемач Васил Божков е оповестена в неплатежоспособност . Това излиза наяве от решаване на Софийския градски съд от 6 октомври. Съдебният акт предстои на обжалване след вписването му в Търговския указател .

Производството по несъстоятелността на " Еврофутбол " е почнало по молба на компанията " Ботел " ЕООД, която настоява , че има вземания в размер на 21 759 лева от хазартната компания на Божков поради два подписани контракта за районно посланичество в София - Изток и София - Запад. Справка в Търговския указател сподели , че " Ботел " ЕООД е еднолична благосъстоятелност на братята Цветомир и Боян Найденови и техният татко Стефан.

В решаването си съдът открива , че към сегашния миг " Еврофутбол " дължи на хазната налози и лихви върху тях в размер на 356 156 766 лева Публичните отговорности на компанията са натрупани в резултат на неправомерно спестени такси от лотарийните игри, настоява Държавната комисия по хазарт, която на 25 март м.г. взе решаване да отнеме лиценза на " Еврофутбол " ." С оглед на това и поради обстоятелството , че този търговец е спрял да прави стопанска активност поради отнетия му лиценз, би трябвало да се заключи, че липсват учредения да се смята , че съществува каквато и да е възможност той да преодолее положението на некадърност да извършва своите краткосрочни отговорности " , написа в решаването си арбитър Диляна Господинова.

" Еврофутбол " е следващата хазартна компания на Васил Божков, която съдът афишира в неплатежоспособност . В началото на 2021 година публично фалира и компанията " Ню Геймс " , която оперираше " Националната томбола " . Тогава стана ясно, че петима души не са получили печалбите си, които възлизат на над 4 500 000 лева , от печеливши билети.

Източник: fakti.bg