Компанията за спортни залагания ”Еврофутбол” на обвиняемия бизнесмен Васил Божков

...
Компанията за спортни залагания ”Еврофутбол” на обвиняемия бизнесмен Васил Божков
Коментари Харесай

Съдът официално обяви фалита на ”Еврофутбол”

Компанията за спортни залагания ”Еврофутбол” на обвинения предприемач Васил Божков е оповестена в неплатежоспособност. Това излиза наяве от решение на Софийския градски съд от 6 октомври. Съдебният акт предстои на обжалване след вписването му в Търговския указател.

Производството по несъстоятелността на " Еврофутбол " е почнало по молба на компанията " Ботел " ЕООД, която твърди, че има вземания в размер на 21 759 лева от хазартната компания на Божков поради два подписани контракта за районно посланичество в София - Изток и София - Запад. Справка в Търговския указател сподели, че " Ботел " ЕООД е еднолична благосъстоятелност на братята Цветомир и Боян Найденови и техният татко Стефан.

В решението си съдът открива, че към сегашния миг " Еврофутбол " дължи на хазната налози и лихви върху тях в размер на 356 156 766 лева Публичните отговорности на компанията са насъбрани в резултат на непозволено спестени такси от лотарийните игри, твърди Държавната комисия по
хазарт, която на 25 март м.г. взе решение да отнеме лиценза на " Еврофутбол ".

" С оглед на това и поради обстоятелството, че този търговец е спрял да прави стопанска активност поради отнетия му лиценз, би трябвало да се заключи, че липсват учредения да се смята, че съществува каквато и да е възможност той да преодолее положението на некадърност да извършва своите краткосрочни отговорности ", написа в решението си арбитър Диляна Господинова.

" Еврофутбол " е следващата
хазартна компания на Васил Божков, която съдът афишира в неплатежоспособност. В началото на 2021 година публично банкрутира и компанията " Ню Геймс ", която оперираше " Националната лотария ". Тогава стана ясно, че петима души не са получили облагите си, които възлизат на над 4 500 000 лева, от печеливши билети.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР