Компанията за спортни стоки Puma възнамерява да удвои приходите си

Компанията за спортни стоки Puma възнамерява да удвои приходите си ...

Puma вижда потенциал за удвояване на приходите


Компанията за спортни стоки Puma възнамерява да удвои приходите си от продажби в дългосрочен план в битката с големите си конкуренти Nike и Adidas. „Puma определено има потенциал да генерира приходи от повече от 10 млрд. евро. Тогава ще видим накъде ще поемем“, казва изпълнителният директор

Бизнесът на третата по големина фирма в сектора в света също върви добре. „Преминаваме добре през третото тримесечие и имаме чувството, че четвъртото тримесечие също ще бъде добро “, казва Гулден. Предизвикателствата обаче все още са големи. „Виетнам е затворен, има недостиг на контейнери, цените на товарите се увеличиха шест пъти и като цяло веригата на доставки в момента е затруднена поради коронавируса“.Още по темата

Puma регистрира лек спад в продажбите до 5,2 млрд. евро през пандемичната 2020 г. Съвсем наскоро новакът в Dax от Херцогенаурах се разрастваше по-динамично от конкуренцията. По отношение на печалбата Гулден се стреми към двуцифрена оперативна възвръщаемост спрямо продажбите за 2023 г. През миналата година маржът се сви наполовина до 4% заради пандемията.

Гулден отхвърля възможността за бойкот на противоречивото световно първенство по футбол в Катар през следващата година. „Аз съм спортен романтик“, каза шефът на Puma. Той вярва, че спортът може да събере хората. А освен това голямото събитие имало потенциала допълнително да освети ситуацията в страната. „Мисля, че бойкотът е най-лошото нещо, което можем да направим“.

„През последните 30 години пътувах много по целия свят. В много страни положението се е подобрило много през това време. Може би спортът е допринесъл с поне малка част за това. И когато световното първенство сега се проведе в Катар, това ще доведе и много журналисти там и ще хвърли светлина върху ситуацията“.

Въпреки оптимизма на мениджъра обаче книжата на германската компания поевтиняват с 0,63% до 98,36 евро (към 15 часа). По-рано те достигнаха дневно дъно от 98,08 евро за брой – най-ниското ниво от края на юни. Рекордното ниво от 110 евро бе достигнато в началото на август.

Източник: investor.bg