Компанията за производство на електрически автомобили Tesla планира да инвестира

...
Компанията за производство на електрически автомобили Tesla планира да инвестира
Коментари Харесай

Tesla инвестира 188 млн. долара за увеличаване на капацитета на завода в Шанхай

Компанията за произвеждане на електрически коли Tesla възнамерява да влага до 1,2 милиарда юана (187,91 милиона долара) за разширение на индустриалния потенциал в завода си в Шанхай, заяви в петък вестник Beijing Daily, представен от CNBC.

Вестникът цитира като източник шанхайска държавна платформа за откриване на информация за екологичните индикатори на фирмите. Сумата на инвестицията е разказана в документ, който Tesla е разгласила на 23 ноември в платформата.

От документа излиза наяве, че инвестицията ще разреши на компанията да наеме още 4000 чиновници в обекта, с което общо работещите там ще станат 19 хиляди Няма да има смяна в моделите, които завода създава сега, като в документа не се прецизира какъв брой тъкмо ще бъде повишен индустриалният потенциал.

Заводът на Tesla в Шанхай е планиран с потенциал за произвеждане на 500 хиляди автомобила годишно, като сега той поддържа движение от 450 хиляди бройки Model 3 и Model Y на година.

Продажбите на автомобилния производител в Китай нарастват макар усилването на регулаторния напън в страната след няколко случая с коли на Tesla, които провокираха сериозен публичен отзив. Миналия месец Tesla съобщи, че е построила проучвателен център и обособен център за данни в Шанхай, с цел да съхранява данните на потребителите на локално равнище.

В момента Tesla доставя създадените в Китай Model 3 в Европа, където строи фабрика в Германия. През октомври тя продаде 54 391 създадени в Кита, автомобила, в това число 40 666 за експорт, демонстрират данните на Китайската асоциация за леки коли.

Заводът в Шанхай е напълно благосъстоятелност на Tesla и е първият и единствен цех за задгранични леки коли в Китай, който не се ръководи от взаимно дружество с присъединяване на китайска компания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР