Компанията за производство на автомобили Toyota запази короната си като

...
Компанията за производство на автомобили Toyota запази короната си като
Коментари Харесай

Toyota защити титлата си на производител №1 на автомобили в света през 2022-а

Компанията за произвеждане на коли Toyota резервира короната си като най-продаваният производител на коли в света през 2022 година Това се случи даже на фона на спиранията на веригата за доставки, които не престават да пречат на международното произвеждане на коли. На второ място остава Volkswagen AG, написа Bloomberg.

Продажбите на Toyota, в това число на нейните дъщерни сдружения Daihatsu Motor Co. и Hino Motors, останаха съвсем без смяна и възлизат на 10,5 милиона коли за годината, заяви японската компания.

Продажбите на Volkswagen в това време падат със 7% предходната година до 8,3 милиона единици, отбелязвайки най-ниското равнище на доставки от 11 години.

Това е трета поредна година, в която Toyota изпреварва немския си съперник.

На този декор не престават терзанията по отношение на намаляващия вкус за нови транспортни средства. Акциите на Tesla, Goodyear Tire & Rubber падат. Съкращенията на работни места не подминаха и този бранш.

Toyota обаче към момента потвърждава, че може да създаде задоволително коли, с цел да редуцира времето за доставка. За фискалната година, започваща през април, Toyota си е сложила цел за произвеждане от 10,6 милиона транспортни средства.

По прогнози на S&P Global Mobility Toyota ще продължи да усилва преднината си пред Volkswagen през 2023 година с 10,4 милиона продажби на леки транспортни средства против 7,99 милиона за немския авто производител. Продажбите на Volkswagen евентуално ще се възстановят от 2024 година, до момента в който Toyota е на път да доближи 11 милиона годишни продажби на леки коли до края на десетилетието, съгласно откривателя.

" И при двете компании въздействието на индустриалните ограничавания последователно ще отслабне ", разяснява Йошиаки Кавано, анализатор в S&P Global Mobility. " Наблюдава умерено възобновяване и напредък в средносрочен до дълготраен проект. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР