Компанията за мобилен маркетинг Leanpum, която е съоснована от българския

...
Компанията за мобилен маркетинг Leanpum, която е съоснована от българския
Коментари Харесай

Leanplum придоби българския стартъп Connecto

Компанията за мобилен маркетинг Leanpum, която е съоснована от българския бизнесмен Момчил Кюркчиев, разгласи, че е придобила българския стартъп Connecto.ai, написа " Капитал ". Connecto предлага автоматизирано обслужване на клиенти онлайн посредством чатботове и ще разшири маркетинговите решения на Leanplum. Финансовите параметри на договорката не са оповестени.

Connecto.ai е учредена от Васил Поповски, Владимир Русев и Радослав Николов и работи от началото на предходната година през сдружението " Кънекто ". В края на 2017 година компанията получи инвестиция от фонда LAUNCHub Ventures от 450 хиляди евро. Компанията беше подкрепена и от Васил Терзиев (съосновател на Telerik) и Тенко Николов и Иво Ценов от Siteground. За малко време стартъпът съумя да развие сполучливи технологии за онлайн чатове, основани върху изкуствен интелект посредством ботове. Сред досегашните клиенти на Connecto.ai са Viber, Coca-Cola, Yellow Taxi, BGMenu и английската Radius Payment Solutions, се показва в обявата.

Придобиването ще разшири екипа на Leanplum в България. Компанията от Силициевата котловина има разрастващ се офис в София, който с десетината души от Connecto.ai ще доближи 40 чиновници. Целта е броят им да доближи 70 до края на годината. Те ще работят по нововъведения в региона на изкуствения разсъдък, машинно самообразование, обработка на натурален език и логаритми в маркетинговата платформа на Leanplum.

Сделката е и второто сполучливо излизане от инвестиция на LAUNCHub Ventures за последните шест месеца. През февруари холандската Takeaway.com купи за 10 млн. евро компанията " Хелоу хънгри ", която държи българския водач на пазара в доставка на храни BGMenu.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР