Компанията за краткосрочно отдаване на жилища под наем Airbnb заяви

...
Компанията за краткосрочно отдаване на жилища под наем Airbnb заяви
Коментари Харесай

Airbnb подкрепя създаването на европейски дигитален регулатор

Компанията за краткосрочно отдаване на жилища чартърен Airbnb съобщи през днешния ден, че поддържа апелите за основаване на орган за регулация на цифровите услуги в Европейски Съюз, съобщи " Ройтерс ".

Компанията през декември завоюва дело против френските хотелиери в Европейския съд, който реши, че платформата не може да бъде принудена да се преценява с разпоредбите, отнасящи се за сътрудниците на недвижими парцели.

Airbnb уточни през днешния ден, че органът би трябвало да бъде част от полемиките към оферти от Европейски Съюз Закон за цифровите услуги, който цели да се обновят разпоредбите за сигурност за цифровите платформи, услуги и артикули.

Бързият напредък на компанията през последното десетилетие е предизвикателство за обичайните хотелиери, а градските управляващи от Ню Йорк до Амстердам, Берлин и Париж упрекнаха компанията за увеличението на дефицита на жилища и изтласкването отвън града на жителите с ниски приходи.

Airbnb показва, че компанията, градовете и употребяващите платформата, всички могат да имат изгода от по-добрата регулация в бранша.

Подкрепяме апелите за обединен европейски надзорен орган за цифровите услуги, уточни старши вицепрезидентът за световната политика и връзките на Airbnb Крис Лихейн.

В документално послание за европейските градове, в което показва поддръжката си за европейски цифров регулатор, Крис Лихейн показва, че подобен орган може да подсигурява, че регулацията в бранша е надеждна, поредна и може да посредничи при зародили разногласия. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР