Компанията WarnerMedia регистрира допълнително 3 милиона абонати на своята услуга

...
Компанията WarnerMedia регистрира допълнително 3 милиона абонати на своята услуга
Коментари Харесай

HBO добави 3 милиона абонати към своята стрийминг услуга през първото тримесечие



Компанията WarnerMedia записва в допълнение 3 милиона клиенти на своята услуга за стрийминг HBO и HBO Max през първото тримесечие на годината.

Това е в ослепителен контрастност с оповестения по-рано тази седмица финансов доклад на Netflix, който шокира вложителите, откакто другият значим съперник в стримийнг услугите е отчел изненадваща загуба на към 200 хиляди клиенти през първото тримесечие за пръв път от десетилетия насам.

В края на март WarnerMedia е имала 76,8 милиона клиенти на HBO Max и HBO по целия свят, от които 48,6 милиона в Съединени американски щати, което е с 1,6 милиона повече по отношение на предходното тримесечие и с 4,4 милиона повече от година по-рано.

Силният растеж на клиентите идва единствено ден, откакто Netflix съобщи, че неговият десетилетен растеж на клиентите е завършил през първото тримесечие на годината и предвижда, че ще загуби 2 милиона клиенти през настоящото тримесечие. След новината акциите на Netflix се сринаха с съвсем 40% по време на търговията в сряда, като единствено за часове пазарната стойност на компанията се сви с близо 60 милиарда $.

Въпреки привличането на нови фенове, WarnerMedia обаче забави представянето на своята компания-майка AT&T през първото тримесечие заради увеличените вложения в HBO Max, стартирането на CNN + и по-ниските доходи от реклама. Оперативните доходи от медийната група бяха в размер на 1,3 милиарда $, което съставлява спад от 32,7% по отношение на същия интервал на 2021 година

Резултатите ще бъдат последните, които разгласява телекомуникационната група AT&T и които включват WarnerMedia като част от нейния бизнес, откакто компанията продаде своите медийни активи, в това число Discovery, с цел да се концентрира върху главния си телекомуникационен бизнес. Сега AT&T се включи в догонване на съперниците, които към този момент я изпревариха в разгръщането на 5G инфраструктура.

В главния си телекомуникационен бизнес AT&T реализира мощни резултати, като регистрира доходи от 29,7 милиарда $ през първото тримесечие, което съставлява покачване с 2,5% на годишна база.

Общите доходи на AT&T обаче се свиха до 38,1 милиарда $ от 43,9 милиарда $ година по-рано, до момента в който чистата облага се намали до 4,8 милиарда $, или по 0,65 $ на акция, по отношение на 7,5 милиарда $, или 1,02 $ за акция преди година.

След обявяване на финансите резултати акциите на AT&T нарастват с към 2% на извънборсовата търговия преди старта на Уолстрийт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР