Компанията водила кампанията за излизане на Великобритания от ЕС –

...
Компанията водила кампанията за излизане на Великобритания от ЕС –
Коментари Харесай

Солена глоба отнесе кампанията за Брекзит

Компанията водила акцията за излизане на Англия от Европейски Съюз – Vote Leave, беше санкционирана поради нарушение на разпоредбите за изхарчените пари при референдума през 2016 година, обявиха от английската Избирателна комисия.

„ Избирателната комисия последва доказателствата и предприе задълбочено следствие на разноските и акцията извършена от Vote Leave и по-малката про-Brexit група BeLeave, съобщи Боб Поснър, шеф на звеното за политически финанси и регулации към комисията, съобщи AFP.

„ Ние намерихме твърди доказателства, че двете групи са работели по общ проект, само че не са заявили общата си работа и са били много над законодателните рамки в разноските си”, добави още Поснър

Според отчета акцията на Vote Leave е надминала тавана на разноските си от 7.9 милиона евро с близо 600 000 евро.

„ Има съществени нарушавания на законите признати от Народното събрание, с цел да се подсигурява правдивост и бистрота по време на избори и референдуми”, добави Поснър.

Говорител на компанията Vote Leave съобщи, че Избирателната комисия е стимулирана по скоро „ от политически подбуди, а не да открие истината”. От компанията прибавиха, и че „ има огромен брой подправени, или погрешни обвинявания и изказвания, които няма да устоят на проверка”.
Глобата на Vote Leave е в размер на близо 70 000 евро.

Източнищ: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР