Компанията влиза в офис парк Пловдив [офис-парк Пловдив“] Американската компания

...
Компанията влиза в офис парк Пловдив [офис-парк Пловдив“] Американската компания
Коментари Харесай

Sutherland открива офис в Пловдив за 300 служители

Компанията влиза в офис парк " Пловдив "

[офис-парк „ Пловдив “] Американската компания за изнесени услуги Sutherland ( " Съдърланд глобал сървисиз " ). която обслужва клиенти от целия свят, открива 61-ия си офис. Той е Пловдив и до края на 2020 година в него ще работят 300 чиновници, а наетите през тази година ще бъдат към 100 души с немски език и базисни компютърни умения. В България компанията към този момент има офиси в София, Варна и Бургас, в които работят общо 2800 чиновници. На конференция в община Пловдив кметът Иван Тотев сподели, че диалозите за новия офис се водят от 5 години.

" За нас американският вложител е значим с това, че ще поддържа стремежите на града да задържа младежите тук, само че съм задължен да предупредя Sutherland, че стъпват на мощно конкурентен пазар, на който оперират 120 компании с на 4000 чиновници с високо възнаграждение на труда от IT, споделени и аутсорсинг услуги ", сподели Тотев.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Изпълнителният шеф на Sutherland за България Димитър Гълъбов съобщи, че офисът в Пловдив е обвързван с огромен план на клиент, с който Sutherland работи повече от 15 години. " От България работим за този клиент от 5 години, като за него се постановяваше да разширяваме офисите си в трите други града, само че в този момент това не е задоволително ", сподели той. Изпълнителният шеф на компанията за България разгласи, че през 2018 година са постигнали над 30 на 100 напредък на приходите по отношение на миналата година. " От стъпването ни в България през 2008 година до момента растем с към 20% годишно ", съобщи Гълъбов. От страната ни се обслужват общо 20 клиента по целия свят, а световно Sutherland обслужва 120 клиента, които са измежду най-богатите 1000 компании в света.

Стартовият клиент в пловдивския офис е световен водач с on-line платформа за търговия и по негово категорично условие към този момент Sutherland не разкрива името му. От Пловдив ще бъдат обслужвани клиенти на немски говорещи пазари. Офисът на Sutherland е позициониран в офис парк " Пловдив ". Според Гълъбов заплащането ще бъде на равнището на София и ще е в рамките на 2000-2500 лв. месечно. Нина Янчовска – управител " Маркетинг " за България на Sutherland, изясни, че оферират на новите чиновници благоприятни условия за 4-, 6- и 8-часов работен ден, тъй че могат да работят и студенти. Освен базова заплата чиновниците получават и бонуси според от резултатите на труда им, както и годишна индексация на заплащането.

" При нас е процедура по-високите позиции във компанията да се заемат от хора, които работят в нея, това е добър тласък за кариера. Ще стартираме да обслужваме клиенти на немския пазар. Догодина ще разтеглим търсенето на претенденти с други езици и професионални умения ", съобщи Нина Янчовска.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР