Компанията Virgin Galactic представи проект на своя нов свръхзвуков пътнически

...
Компанията Virgin Galactic представи проект на своя нов свръхзвуков пътнически
Коментари Харесай

За новия пътнически свръхзвуков самолет на Virgin Galactic

Компанията Virgin Galactic показа план на своя нов свръхзвуков пътнически аероплан. Той ще бъде основан дружно с Rolls-Royce. Според представители на Virgin Galactic, новият аероплан ще доближи скорост от Мах 3, т.е. три пъти по-бърза от скоростта на звука. Числото на Мах (или единствено мах, значи се с M) е отношението на скоростта на обещано тяло към скоростта на звука в средата, в която то се движи. Иначе в кабината ще могат да се поберат от 9 до 19 индивида според от версията.

Надморска височина на полета ще е над 18 километра (за съпоставяне, гражданските пътнически самолети нормално летят на надморска височина от към 10 километра, а междинната скорост на най-бързия пътнически аероплан Concorde е Мах 2). И макар че Concorde лети от 1976 до 2003 година, на процедура не носи облага на основателите си (животът на другия свръхзвуков пътнически аероплан Ту-144 пък беше е още по-кратък. Пътническият трафик с него се осъществяваше единствено за седем месеца от ноември 1977 до юни 1978 г.).

Причината бяха прекомерно високите експлоатационни разноски. На първо място - за гориво. Въпреки това в този момент през 21 век търсенето на " скорост " продължава. Ето за какво всички следят ориста на няколко свръхзвукови плана с огромно неспокойствие. Освен Virgin Galactic, да вземем за пример, Boom Supersonic (той ще се назовава Overture) прави личен аероплан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР