Компанията вече си е осигурила гаранции от голяма банкаXerox и

...
Компанията вече си е осигурила гаранции от голяма банкаXerox и
Коментари Харесай

Xerox иска да купи 3 пъти по-скъпата HP Inc.

Компанията към този момент си е осигурила гаранции от огромна банка

Xerox и HP Inc. може да се слеят в изискванията на спад на пазара за печатащо съоръжение
(снимка: Xerox)

Xerox, производител на печатащи устройства и системи за ръководство на работните процеси, възнамерява огромна покупка. Според обява в Уол Стрийт Джърнъл, компанията обмисля да придобие HP Inc., ко ято е над три пъти по-скъпа от Xerox.

В момента HP Inc. има пазарна капитализация от 27 милиарда $, спрямо 8 милиарда за Xerox. Годишните доходи на фирмите са надлежно 58 и 10 милиарда $.

Според осведомени източници на WSJ, Xerox може да предложи на HP Inc. повече от пазарната й стойност и да заплати за транзакцията с пари и лични акции.

Предполага се, че Xerox  ще си обезпечи част от парите за тази облага от към този момент оповестената продажба на 25-процентовия си дял в взаимно дружество с Fujifilm – Fuji Xerox, което е профилирано в производството на копирна техника и услугите за ръководство на документи.
още по тематиката
След съглашението с Fujifilm компанията разгласи проекти да употребява постъпленията за довеждане докрай на сливания и придобивания, връщане на капитал на акционерите и понижаване на дълга от 550 милиона $.

Твърди се, че Xerox е получила неофициални гаранции от огромна банка за обезпечаване на финансиране за придобиване на HP Inc. Съветът на шефовете на Xerox към този момент е разискал евентуалната договорка на среща, извършена на 5 ноември. Но към този момент не е несъмнено, че компанията ще направи оферта на HP Inc.

Евентуално обединение на Xerox и HP Inc. ще разреши на двете компании да усъвършенстват разноските и да спестят повече от 2 милиарда $ в изискванията на спад в търсенето на съоръжение и услуги за печатане на документи.

Xerox и HP Inc. към този момент се въздържат да разясняват появилите се клюки за обединение. Според личните оценки на HP, в света работят повече от 150 милиона принтера. HP е водач на пазара за печатащи устройства за дома и офиса, оценен на 155 милиарда $ годишно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР