Компанията "Телефоника Дойчланд" (Telefonica Deutschland) избра "Нокиа" (Nokia) и "Хуауей"

...
Компанията "Телефоника Дойчланд" (Telefonica Deutschland) избра "Нокиа" (Nokia) и "Хуауей"
Коментари Харесай

Германци избраха Хуауей за изграждане на 5G мрежа

Компанията "Телефоника Дойчланд " (Telefonica Deutschland) избра "Нокиа " (Nokia) и "Хуауей " за построяването на 5G мрежата на телекомуникационният колос, заяви в сряда немският оператор.

Въпреки че Германия към момента не е финализирала разпоредбите за сигурност във връзка с 5G мрежовата промишленост, "Телефоника Дойчланд " съобщи, че изборът на финландския и на китайския софтуерни колоси ще й разреши да стартира построяването на своята мобилна мрежа от пето потомство (5G) при започване на 2020 година.

"С това решение Telefonica Deutschland взема поради обстоятелството, че политическият развой към момента не е завършил, само че без да се забавя началото на работата по построяването на 5G мрежа ", се споделя в известието на компанията.

През октомври немски медии оповестиха (начело с в. Handelsblatt), че в началото управляващите в Германия са възнамерявали да забранят на китайската софтуерна компания "Хуауей " да взе участие при построяването на 5G мрежите в страната, само че в следствие се е стигнало до решение да няма такава възбрана след опасения на немския канцлер Ангела Меркел, че възбраната може да повлияе отрицателно на двустранните връзки сред нейната страна и Китай.

Шефът на Федералната работа за разузнаване на Германия Бруно Кал пък се разгласи срещу разрешаването на китайски компании, в това число "Хуауей ", да дават съоръжение за немските 5G мрежи.

През ноември немски законодатели също приканиха компанията "Хуауей " да бъде изключена от процедурите за наддаване при построяването на високоскоростни мобилни мрежи от пето потомство в страната.

Последва изявление на канцлерката Меркел, че Европейският съюз би трябвало да "намери общи решения " на диспута, обвързван с възможното потребление на съоръжение на "Хуауей " (Huawei Technologies Co. Ltd.) при развиването на мобилната 5G мрежа в Европа.

И към днешна дата обаче към момента няма ясна дефинитивна позиция от страна на ръководещата немска коалиция във връзка с китайския софтуерен колос и присъединяване му при построяването на 5G мрежи в Германия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР