Компанията спечели поръчка по инициативата WiFi4EU на ЕСЖителите и посетителите

...
Компанията спечели поръчка по инициативата WiFi4EU на ЕСЖителите и посетителите
Коментари Харесай

Нетера изгражда мрежа за безплатен Wi-Fi в Пазарджик

Компанията завоюва поръчка по самодейността WiFi4EU на Европейски Съюз

Жителите и посетителите на Пазарджик ще могат да употребяват безвъзмезден интернет на доста места в града
(снимка: Нетера)

Телеком операторът Нетера ще проектира, построи и задейства мрежа от точки за достъп до безвъзмезден Wi-Fi в град Пазарджик, откакто завоюва поръчката по самодейността WiFi4EU на Европейската комисия.

Проектът включва разполагане на точки за достъп до интернет в 9 публични зони с обща повърхност от близо 55 000 кв.м. Жителите и посетителите на града ще употребяват безвъзмезден интернет в Градската градина, при розариума, към паметника на Методи Шаторов, в парк „ Писковец ”, парк „ Тракия ”, площад „ К. Величков (Тортата) ”, площад „ Васил Левски ”, площада при полицията и към стадиона в региона на монумент „ Чешмичка ”.
още по тематиката
С самодейността WiFi4EU Европейската комисия финансира построяването на мрежи, посредством които жителите и посетителите на Европейски Съюз да имат достъп до безвъзмезден безжичен интернет на публични места. Средствата се отпускат на общините, а те избират дружествата-изпълнители на плановете.

От 2019 година, когато започва самодейността, Нетера завоюва състезанията за реализатор в редица общини, като към този момент съумя да приключи плана и да задейства Wi-Fi мрежата на територията на общините Тополовград, Разград, Павел Баня, Бяла (Варненско), Тунджа и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР