Компанията SpaceX произвежда 120 сателита месечно – безпрецедентна скорост за

...
Компанията SpaceX произвежда 120 сателита месечно – безпрецедентна скорост за
Коментари Харесай

SpaceX произвежда сателити с „безпрецедентна“ скорост

Компанията SpaceX създава 120 спътника месечно – невиждана скорост за галактическата промишленост, написа CNBC. Това излиза наяве от презентация на създателя Илън Мъск за Федералната комисия по връзки (FCC) на Съединени американски щати.

Тази активност е част от амбициозния проект Starlink за изпращане на 12 хиляди дребни спътници в ниска орбита към Земята, с които да се обезпечи достъп до високоскоростен интернет във всяка точка на света. До момента в атмосферата са изстреляни почти 600.

Трудно е резултатите на компанията да се сравнят с съперниците ѝ поради другите трудност и размери на устройствата, които се създават. Въпреки това, съгласно Крис Куилти, създателя на бутиковата консултантска компания за сателитни връзки Quilty, индустриалната интензивност е невиждана до момента, изключително в случай че се съпостави с досегашния рекордьор Iridium, който проектира по 6 спътника на месец при пиково натоварване.

Мъск споделя още, че ежемесечно влагат по 70 млн. $ за разработка и произвеждане на хиляди потребителски приемници с периодичност 12GHz и Комисията е предоставила лиценз за производството на 1 млн. броя. Това обаче към този момент наподобява незадоволително, защото от позиция на клиентите SpaceX към този момент оповестява за „ извънредно търсене “ и е привлякла близо 700 хиляди души на територията на Съединени американски щати, заинтригувани от услугата за доставка на интернет. Така се стигна до отправянето на питане до FCC за увеличението на оторизираните приемници на 5 млн броя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР