Компанията собственик на TikTok ByteDance е разпусннала инвестиционното си подразделение.

...
Компанията собственик на TikTok ByteDance е разпусннала инвестиционното си подразделение.
Коментари Харесай

Собственикът на TikTok разпуска инвестиционното си подразделение

Компанията притежател на TikTok ByteDance е разпусннала капиталовото си поделение. Това разгласи представител на компанията, представен от CNBC.

Причината е решението на ByteDance се концентрира основно върху главния си бизнес и да понижи вложенията. Служителите от отдела за стратегически вложения ще бъдат пренасочени към други звена.Новината идва на фона на отдръпването на създателя на ByteDance Джан Имин като ръководител.

Компанията има шест бизнес звена, които се концентрират върху области като игри, корпоративен програмен продукт и други.ByteDance не се търгува обществено.

Инвестициите и придобиванията бяха основна част от растежа на китайските софтуерни колоси през последните години. Компании като Alibaba и Tencent получават по-малки играчи в бранша.

Миналата година ByteDance закупи огромната компания за видео игри Moonton и направи първите си стъпки в света на виртуалната действителност, като закупи Pico.

Пекин продължава да стяга регулациите във връзка с софтуерния си бранш, а сключването на покупко-продажби беше подложено на инспекции. Няколко софтуерни колоси бяха санкционирани за това, че не са докладвали предходни покупко-продажби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР